gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

ROUSE, SHIRMA

SHOUT IT OUT LOUD

Label: RTBE S-Z SHIRMA
Releasedatum: 28-11-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3336076
EAN: 7468848688560
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Eind vorig jaar verscheen dit toch behoorlijk spectaculaire derde album van de Rotterdamse Shirma Rouse. Ze trok al jaren de aandacht in achtergrondkoortjes bij Anouk, Candy Dulfer en Alain Clark en was vorig jaar, onder de hoede van Trijntje Oosterhuis, succesvol in The Voice Of Holland.

Met Shout It Out Loud laat ze dat allemaal achter zich. Ze maakte de plaat dankzij crowdfunding, waarmee ze meer dan 30 duizend euro bij elkaar sprokkelde. Van dat geld bekostigde ze een lekker grote band met strijkers en blazers.

Het klinkt allemaal als een klok en hoewel de plaat met wat vlakke liedjes begint, wordt gaandeweg duidelijk dat Rouse echt een zangeres van internationale allure is. Van feestelijk (de met Alain Clark geschreven single Can't Sleep) schakelt ze heel natuurlijk over naar het slepende Fool for Love.

In dit soort ballads, die ook nog eens fraai gearrangeerd zijn, excelleert Rouse pas echt. Dan doet het reggae-achtige Watch Your Back daarna wat onbenullig aan, maar als de laatste tonen van slotnummer Till It's Done wegsterven, staat wel vast dat Shirma Rouse een knappe en bij vlagen zeer mooie soulplaat heeft gemaakt. Een hoogtepunt in de soulmuziek van het afgelopen jaar, met een geluid ergens tussen Mary J. Blige en Anita Baker in.

(tekst: Gijsbert Kamer. de Volkskrant)
Door Redactie op 2015-01-07

nieuwsbrief