gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

FRATSEN

CASPAR

Genre: Pop & Rock
Label: SILVOX
Releasedatum: 20-11-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3340294
EAN: 8715777003230
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

‘Of u ‘t nu extra, expres of per ongeluk doet? Alles komt goed.’ Ergens in het eerste nummer van Fratsens nieuwe plaat zingt André Manuel de toehoorder hoopvol toe. Die luisteraar was natuurlijk zelf ook al zeer hoopvol gestemd. Caspar is namelijk het eerste Fratsen-album dat er sinds 18 (!) jaar uitgepoept is. Joh, al hadden ze 45 minuten lang hun eigen diarreegeluiden opgenomen, de ware Fratsen-fan had het zeker en vast gevreten.

Maar wanneer na beluisteren blijkt dat de twaalf nummers en teksten wederom van ongekende rauwe Waitsiaanse diversiteit, Zappiaanse creativiteit en tevens van rebels rokerige rootsy-ness en blikkerende bluesschoonheid zijn, dan kun je alleen maar een vreugdedans voor de speakers doen dat het viertal in 2009 ooit besloot om een serie reünieconcerten te geven. De Twentse formatie laat menigeen anno 2014 qua muziek nog met gemak een spreekwoordelijk poepie ruiken. En gelukkig blijken de snedige teksten nog exact zo (om in dezelfde beeldspraak te blijven) retegoed als twee decennia geleden. Caspar van Fratsen is een nieuw begin. In de hoop dat ze doorgaan ‘totdat ze weg zijn, vergeten en verstrooid, als de dood, dan zal het… schijt’. Oh shit, da’s natuurlijk een frase van de meesters zelf.

Tracks

Disc 1
1. Alles Komt Goed
2. Pastorale
3. Vijfpoort
4. Sommigen
5. Luie Donder
6. Goeie Gena
7. Loopgraven
8. Barbaar
9. Het Wonderschone
10. Utopia
11. Zeg Nooit Nooit

nieuwsbrief