gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MOVIE

CLINT EASTWOOD SET

Label: WARNER HOME VID
Releasedatum: 15-10-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3349941
EAN: 5051888197370
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

Clint Eastwood: gelauwerd acteur en gevierd regisseur. Deze verzamelset bevat vier films die hij regisseerde en een waarbij hij niet alleen achter maar ook voor de camera stond: Hereafter, Invictus, J. Edgar en Gran Torino.

Hereafter
George is een doorsnee Amerikaan die sinds zijn jeugd een speciale band heeft met het hiernamaals. Aan de andere kant van de wereld heeft de Franse journaliste Marie een bijna dood ervaring die haar wereld op zijn kop zet. En wanneer Marcus, een scholier uit Londen, de persoon verliest die het dichtste bij hem staat, gaat hij wanhopig op zoek naar antwoorden. Wanneer hun paden zich kruisen tijdens hun zoektocht naar de waarheid, is hun leven voorgoed veranderd door wat zij geloven te zullen vinden in het hiernamaals. Deze aangrijpende film werd geregisseerd door Academy Award-winnaar Clint Eastwood met een script van de hand van tweevoudig Oscar-genomineerde Peter Morgan.

Invictus
Zijn heroïsche gevecht tegen de apartheid zorgde ervoor dat hij 27 jaar lang in de gevangenis zat. Dus wat doet Nelson Mandela als hij tot president van Zuid-Afrika is gekozen? Hij weigert wraak te nemen, vergeeft zijn onderdrukkers en gaat op zoek naar nationale eenheid. Dit doet hij op een onverwachte plek: het rugbyveld. Clint Eastwood (de beste regisseur van 2009 volgens de National Board of Review) is de regisseur van een indrukwekkende, hoopgevende film over een team en een volk die tot grote daden worden geïnspireerd. Morgan Freeman ontving de prijs voor Beste Acteur van NBR en een Oscar nominatie voor zijn vertolking van Mandela, die de aanvoerder van het nationale rugbyteam (Matt Damon, die een Oscar nominatie voor Beste Mannelijke Bijrol ontving) en zijn team van underdogs vraagt om het onmogelijke te presteren door de wereldbeker te winnen. Eén team, één land. De universele taal van de sport heeft nog nooit zo aangrijpend gesproken als in Eastwoods Invictus.

J. Edgar
De film vertelt het verhaal van de voormalige directeur van de FBI, J. Edgar Hoover. De focus wordt gelegd op de schandalen in zijn carrière en zijn controversiële privéleven. Helen Gandy, de vrouw die 54 jaar lang zijn secretaresse was, had een aanzienlijke invloed op de directeur en was, naar het schijnt, op de hoogte van zijn geheimen. En geheimen had hij zeker. Zo had Hoover onder andere jarenlang een geheime relatie met zijn mannelijke assistent Clyde Tolson.

Gran Torino
Walt Kowalski, Koreaveteraan en gepensioneerd medewerker van een autofabriek vindt het allemaal maar niks, wat er van zijn leven en zijn omgeving is geworden. Met name van zijn buren, Hmong-immigranten uit Zuid-Oost Azië, moet hij niets hebben. Maar door een samenloop van omstandigheden neemt Walt het voor zijn buren op tegen een plaatselijke bende die geweld en angst zaait. Voor het eerst sinds Million Dollar Baby werkt Clint Eastwood zowel voor als achter de camera en kreeg hij de National Board of Review Award voor Beste Acteur voor zijn glansrol als Kowalski, die hij met ervaring, elegantie en ernst neerzet.
Door Redactie op

nieuwsbrief