gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

TOTO

TOTO XIV

Genre: Pop & Rock
Label: RTBE F-L FRONTIERS
Releasedatum: 20-03-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3360576
EAN: 8024391068229
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Is met het overlijden van bassist Mike Pocaro een einde gekomen aan een tijdperk? Als derde Pocaro broer speelde hij mee op superhits als Africa, Rosanna en Stop Loving You, gemaakt in de glorietijd van Toto. Met zijn dood is de tweede Pocaro broer uit de line-up verdwenen (eerder overleed drummer Jeff) en neemt alleen Steve de familie honneurs nog waar. Maar reden om het voortbestaan van Toto te heroverwegen is het niet geweest. Sterker nog, wisselende bezettingen lopen als een rode draad door het bestaan van de supergroep. En dus is het 14e studioalbum van Toto een feit. Met Steve Lukather , David Paich, Steve Pocaro en zanger Joseph Williams als vaste waarden in de band klinkt dit album weer als vanouds: stevige melodieuze en goed doortimmerde popmuziek.

We hebben er wel even moeten wachten. Sinds 2006 is er geen nieuw origineel materiaal op cd verschenen. Naar eigen zeggen is het nieuwe album de feitelijke opvolger van de LP Toto IV (1982), de plaat die de band de meeste successen bracht. Met de openingstrack Running Out Of Time is in ieder geval duidelijk dat de energie nog altijd prominent aanwezig is. En met songs als Orphan, Unknown Soldier, Chinatown en Great Expectations geven de heren nog altijd blijk van groot vakmanschap en creativiteit. Een nieuwe klassieker? Dat zal nog moeten blijken. Maar laten we het voorlopig houden op een zeer passend eerbetoon aan Mike Pocaro.

nieuwsbrief