gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

DVD+2CD VERSIE

Erbarme Dich: Matthäus Passion Stories en de muziek van Bachs Meesterwerk op 1 dvd en 2 cd’s.



In een labyrintische vertelling doet een aantal personages, waaronder operaregisseur Peter Sellars en schrijfster Anna Enquist, omringd door het Bach Koor en Orkest van dirigent Pieter Jan Leusink, verslag van hun bijzondere verhouding met Bachs muziek.

Orkest, solisten en koor van dirigent Pieter Jan Leusink voeren de Matthäus Passion op en begeleiden de verhalen met hun muziek. Met een pijnlijke levensgeschiedenis waarin het muziekstuk een allesoverheersende rol heeft gespeeld, is Leusink ook een van de hoofdpersonen.

We luisteren verder naar de ontroerende verhalen van o.a. koordirigent Simon Halsey, Russische sopraan Olga Zinovieva en enkele leden van het Amsterdamse daklozenkoor De Straatklinkers.

Het lijdensverhaal van de Matthäus Passion is niet alleen tijdloos, maar ook vertrouwd: ondanks onze verschillen delen we het geheim van de muziek.

MATTHÄUS PASSION MET PASSIE

Pieter Jan Leusink dirigeerde Bachs Matthäus Passion meer dan 300 keer. Steeds nader komt hij zo tot de ziel van Bachs meesterwerk. Zijn magistrale interpretatie is nu opgenomen op CD.

Door Redactie op 2015-02-05

nieuwsbrief