gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

POLAR BEAR

SAME AS YOU

Genre: Pop & Rock
Label: LEAF
Releasedatum: 07-04-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3383710
EAN: 0843190009824
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

In de tien jaar dat het Londense Polar Bear bestaat, zijn ze langzaam een begrip geworden in de Britse jazzmuziek. Nog geen jaar na het album In Each and Everyone komt het vijftal al weer met een nieuwe, minstens zo sterke plaat. En wederom is de basis jazzimprovisatie, maar er wordt ook rijkelijk verwezen naar elektronische dansmuziek en hiphop.

De Jamaicaanse dichter Asar Mikael begint een beetje ontregelend met een voordracht over Live Love And Light, maar dan begint het echt. Drummer Seb Rochford zet met contrabassist Tom Herbert de lijnen uit. Hun samenspel klinkt ook op de voorgrond, dat van de twee saxofonisten is naar achteren gemixt.

Anders dan in jazz gebruikelijk, maar het werkt. Bas, broeierige synths en polyritmische drums vormen de basis, daarachter krijgen de saxofonisten ruimte elkaar uit te dagen.

Even wennen, zo'n klankbeeld, zeker als er in Don't Let The Feeling Go ook wordt gezongen, maar het wringt, dwingt en swingt als de beste jazz.
(TEKST; de Volkskrant)
Door Redactie op 2015-04-01

Tracks

Disc 1
1. Life, Love And Light
2. We Feel The Echoes
3. The First Steps
4. Of Hi Lands
5. Don't Let The Feeling Go
6. Unrelenting Unconditional

nieuwsbrief