gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

LED ZEPPELIN

CODA

Genre: Reissues
Label: RHINO
Releasedatum: 31-07-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3419919
EAN: 0081227955885
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

Original album newly remastered on 180 gram vinyl in gatefold sleeve replicating the original album, with 8-color embossed printing.

Ook de laatste Led Zeppelin albums zijn opnieuw gemixt door Jimmy Page en voorzien van een extra schijf met oerversies. Presence (1976) kwam tot stand in een gespannen periode: Page en Jones lagen met elkaar overhoop en Plant was herstellende van een auto-ongeluk. De plaat werd in amper twee weken op tape geknald: direct, hard en energiek. Hoogtepunten zijn Achilles Last Stand, dat ontembaar meer dan tien minuten doordendert en Nobody’s Fault But Mine, een verwoestende remake van Blind Willie Johnson. In Through The Out Door verscheen pas in 1979, mede door het overlijden van het zoontje van Robert Plant. Tijdens de opnames hield Page zich afzijdig en Jones greep de kans om meer toetsen in de songs te verwerken. Het is daardoor hun meest toegankelijke album, met radiovriendelijke songs als In The Evening, All My Love en Fool In The Rain (met latin-intermezzo!). Te weinig Led Zep, vonden Page en Bonham, die plannen maakten voor een ouderwets bonkende plaat. Maar in september 1980 overlijdt John Bonham en een paar maanden later houdt Led Zeppelin officieel op te bestaan. De plaat die er contractueel nog moest komen heet heel toepasselijk Coda (1982). Hierop drie songs die bedoeld waren voor die nieuwe, harde studioplaat (Ozone Baby, Darlene, Wearing And Tearing), aangevuld met tracks uit de jaren 1970-1972. Bij Coda krijg je nu twee schijven met werkversies uit de hele carriere van Led Zeppelin. Zo zijn we rond, met de luidste, zwaarste en meest invloedrijke rockband uit de jaren ’70.

Tracklist 1
1. We're Gonna Groove
2. Poor Tom
3. I Can't Quit You Baby
4. Walter's Walk

Tracklist 2
1. Ozone Baby
2. Darlene
3. Bonzo's Montreux
4. Wearing And Tearing

nieuwsbrief