gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Bijna onopgemerkt is de Britse dance-act Basement Jaxx uitgegroeid tot een wereldact van formaat, die in 2005 zelfs geschikt werd geacht als afsluiter van het beroemdste festival ter wereld, Glastonbury. Het zal te maken hebben met datgene wat Basement Jaxx heeft en andere dance-acts vaak missen: een eigen gezicht. En een eigen geluid, dat zich steeds meer vormt, zo blijkt op Crazy Itch Radio. Dit is geen dance meer, dit is futuristische digitale funk, met jubelende zanglijnen en scherpe bassen. Basement Jaxx klinkt als geen andere band. De euforische haast die de Britten tentoonspreiden is bijna niet bij te benen, terwijl elk lied een voltreffer blijkt. Een pure dance-track als Red Alert of een punky song als Where's Your Head At is op Crazy Itch Radio niet terug te vinden. Wel krijgen we na een bombastisch klassiek intro een hele reeks aan feestnummers voorgeschoteld. Die er een voor een ingaan als koek.

Crazy Itch Radio klinkt als het resultaat van dance makende marsmannetjes op een onontdekte planeet. De spacetrip die Crazy Itch Radio heet is dan ook een aanrader.

Tracks

Disc 1
1. Intro
2. Hush Boy (Original)
3. Zoomalude
4. Take Me Back To Your House
5. Hey U
6. On The Train
7. Run 4 Cover
8. Skillalude
9. Smoke Bubbles
10. Lights Go Down
11. Intro (Reprise)
12. Everybody
13. Keep Keep On
14. U R On My Mind (Hid)

nieuwsbrief