gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

PSALLENTES

BEGHINEA 1&2 PLAINCHANT PRO SERIES

Genre: Klassiek
Label: HARMONIA G - O LE BRICOLE
Releasedatum: 28-09-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3459558
EAN: 5425029680074
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Het Belgische ensemble Psallentes (de zingenden) werd in 2000 opgericht door zanger en dirigent Hendrik Vanden Abeele met als doel het gregoriaans en andere polyfone werken uit de late middeleeuwen en de Renaissance uit te voeren. Op dit album wordt uit manuscripten gezongen, die zijn gevonden in diverse begijnhoven van onder meer Brugge en Amsterdam. Het betreft hier een heruitgave van een CD uit 2011, waaraan een tweede schijfje is toegevoegd met opnames van muziek uit het Begijnhof in Turnhout. De vrouwen van Psallentes zingen de eenstemmige zanglijnen zeer homogeen en zorgen voor een pure, maar vooral aangename klank in een mooie ruimtelijke opname, waar veel rust vanuit gaat.

Beghinae 1 en 2

Psallentes


Inmiddels is van ons succes-album ‘Beghinae’ een tweede editie op de markt gekomen, de ‘Beghinae I & II’. Aan de oorspronkelijke cd is een tweede cd toegevoegd waarop fragmenten uit het Turnhouts processionale te horen zijn, naast de ‘Gaudio Mantra’ van Juan Parra Cancino, met de stem van Kerlijne Van Nevel. Dubbel-cd voor een lagere prijs dan de doorsnee enkele cd. Te koop in de cd-winkel. Opgelet: er is geen tekstboekje bij. De teksten en vertalingen worden online voorzien (via http://www.le-bricoleur.be), maar daar zit vertraging op — dank voor je geduld.

nieuwsbrief