gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

GOGO PENGUIN

MAN MADE OBJECT

Label: BLUE NOTE
Releasedatum: 05-02-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3486987
EAN: 0602547648341
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Man Made Object is het derde album van het uit Manchester afkomstige trio GoGo Penguin en zijn eerste dat verschijnt op Blue Note. Mogelijk dat het Britse jazztrio er nu echt mee doorbreekt, want zijn pianojazz is er al jaren toegankelijk genoeg voor.

Waar hun Amerikaanse voorbeeld, The Bad Plus, waarmee GoGo Penguin vaak vergeleken wordt, vooral rockmuziek met een jazzaanpak te lijf gaat, legt het Britse trio zijn oor vooral te luisteren bij elektronische muziek. GoGo Penguin neemt hiervan vooral de danceacts die zoeken naar trance met een twist als voorbeeld. Het bewonderen Four Tet en Aphex Twin.

Het bewerken zijn muziek in een akoestische bezetting tot open, door de diepe groove van de contrabas gedreven stukken. Het spel van pianist Chris Illingworth is uitnodigend en soepel. Terwijl drummer Rob Turner alles met felle snareklappen lekker opjut. Nummers beginnen nogal eens impressionistisch met klassiek getinte pianoakkoorden, om dan langzaam los te komen. Niet zweverig maar juist stevig, met de aansporing de ledematen los te gooien.

(TEKST: Gijsbert Kamer , de Volkskrant)
Door Redactie op 2016-02-25

Tracks

Disc 1
1. All Res
2. Unspeakable World
3. Branches Break
4. Weird Cat
5. Quiet Mind
6. Smarra
7. Initiate
8. Gbfisysih
9. Surrender To Mountain
10. Protest

nieuwsbrief