gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ANOUK

QUEEN FOR A DAY

Genre: Pop & Rock
Label: UNIVERSAL
Releasedatum: 04-03-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3507948
EAN: 0602547782670
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

Queen For A Day is het eerste van de tweede albums die Anouk dit jaar uitbrengt (het tweede album wordt overigens wat meer underground), naast het feit dat zij wederom moeder wordt en druk is als coach in The Voice of Holland. Een druk jaar voor Anouk dus!. De titel van het album verwijst overigens naar de betrekkelijkheid van roem.
Zoals vertrouwd zingt Anouk na de Nederlandse single Dominique (gelukkig) weer in het Engels. Opener (en single) Run Away Together zet de toon van het album: veel dance-invloeden, maar wel met het typische geluid van Anouk. Not a lovesong is uiterst commercieel maar ligt daardoor lekker in het gehoor, net als het door dameskoortjes gelardeerde Wanna Little Something. De uptempo-nummers worden afgewisseld met typische Anouk-ballads, zoals de pianoballad If I Knew - die qua tekst (Baby I’m so lost without you) lijnrecht staat tegenover het zorgeloze liefdesliedje Be My Baby – en Castles In The Air. Het broeierige Dirty Girl gaat een stuk verder: I’m a dirty girl/Get on top me/I’m a dirty girl/I am begging for release. Ahum. De melancholie van Keeps Getting Better is goed te verklaren: Anouk was in Parijs tijdens de terreuraanslagen en het nummer werd direct daarna opgenomen, hoewel er in de tekst weinig directe verwijzingen zitten. Zoals eerder is ook nu tekent het Zweedse duo Tore Johansson en Martin Gjerstad voor de productie en de co-writing, en schreef Anouk weer enkele nummers met Tobias Karlsson.

Tracks

Disc 1
1. Run Away Together
2. Not A Lovesong
3. New Day
4. If I Knew
5. Dirty Girl
6. Be My Baby
7. Wanna Little Something
8. Keeps Getting Better
9. Castles In The Air
10. We Are
11. Right On Time

nieuwsbrief