gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

GALLOWSTREET

BATTLEPLAN

Genre: Pop & Rock
Label: V2
Releasedatum: 17-06-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3534588
EAN: 8717931328722
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Destijds ook zo verbijsterd na de eerste kennismaking met Jungle By Night? Probeer Gallowstreet! Maar goed dat er een kleine maand zit tussen het verschijnen van The Traveller, hun nieuwste superplaat (roze vinyl!) en déze reikhalzend verwachte langspeler (na een EP en een 7" met Kraak & Smaak remix van culthit Hattori, de beroemde samoerai) Battleplan van Gallowstreet, eveneens lievelingen van de club van Wicked Jazz Sounds, anders zaten alle muzikanten, hoewel ervaren samenwerkers, nog flink in elkaars vaarwater. (Track 6 op de eersteling van JBN heet trouwens Gallowstreet 34)
Dit véélkoppige gezelschap blies (waaronder ook leden van Jungle By Night, New Grounds Quintet en The Sun Prophets en bevlogen studenten) via uitgebreid koper stevig in de bus (sorry) op hippe festivals (Noorderslag, North Sea Jazz) en in radio-sessies bij Eerst Jaap! (Radio 6) en Giel! (3FM) en ontving warme pleitbezorgende woorden van Phil Horneman van Wicked Jazz Sounds. Uiteraard worden diverse buitenlandse brassbands (Hypnotic, Rebirth, Youngblood), Trombone Shorty en onze Dogtroep als invloed genoemd. Wie aan militaire taptoe denkt: think again. Denk meer Ryan Lewis en Macklemore's Thriftshop in de uitvoering van Broken Brass Ensemble, als wij de jonge heren van Gallowstreet hier tenminste niet mee beledigen wegens nét iets te suf vergeleken met hun eigen mega-overrompelende, ongehoord fantastische strijdplan van een debuut. Festivalgangers voor komende zomer zijn gewaarschuwd: extreem dansbare tornado! Is die ene trombone trouwens al terecht?

Tracks

Disc 1
1. Hattori
2. Achilles
3. Battleplan
4. Contraband
5. Bagheera
6. Asterix
7. Fisticuffs
8. Dilladdis
9. Etna
10. Diesel

nieuwsbrief