gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BEATLES

SGT. PEPPER S LONELY HEARTS CLUB BA

Genre: Reissues
Label: UNIVERSAL
Releasedatum: 26-05-2017
Herkomst: NL
Item-nr: 3691259
EAN: 0602557455304
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie



De vraag of je een album van The Beatles compleet nieuw mag mixen lijdt onmiddelijk tot discussies. Peppers is immers uitgebracht zoals de artiest het destijds bedoelde. We geven de Mona Lisa ook geen moderner kapsel. Dat is maar deels de waarheid. Ten eerste blijft de oorspronkelijke mix nog altijd beschikbaar waardoor het album nooit geweld aangedaan kan worden en wat belangrijker is: destijds werd de meeste tijd in de monomix gestoken en was de stereomix min of meer een formaiteit. Toch is het de stereomix die gemeengoed geworden is.
Giles Martin heeft een nieuwe stereomix gemaakt die gebaseerd is op de oorspronkelijke monomix. Degenen die een radicaal ander album verwachten: het album klinkt nog even authentiek als dat het klonk, met dien verstande dat het stereobeeld natuurlijker is dan de oorspronkelijke mix. Verder valt direct op hoe helder het album klinkt. De bas en drums spatten uit de speakers en er is een duldelijkere scheiding van de diverse instrumenten hoorbaar, waardoor Peppers meer dan ooit een sonisch hoorspel is. Zo horen we het keyboardintro van Lucy In The Sky – met name via koptelefoon- van links naar rechts gaan en zijn er andere subtiele verschillen hoorbaar, zoals een triangel op Within You, Without you. . Wie slechts bekend is met de oorspronkelijke stereomix zal meer verschil horen dan degenen dan zij die de monomix (waarbij bijvoorbeeld meer phasing op de gitaren te horen is) zijn blijven omarmen. De nieuwe mix is een lust voor het oor en wordt er door Giles geen afbreuk gedaan aan het werk van zijn vader en The Beatles.
Op de uitgebreidere versies van de heruitgaven worden we getracteerd op talloze outtakes. Zo bevat de dubbelcd een alternatieve versie van het album, door middel van bijvoorbeeld de prachtige instrumentale versie van She’s Leaving Home – met een paar maten cello die uiteindelijk uit de definitieve mix zijn geknipt en een instrumentale werkopname van Penny Lane met veel details die in de definitieve versie ofwel opgegaan zijn in het massieve geluid met talloze overdubs, dan wel nooit gebruikt zijn. Hoe dan ook is het fascinerend om een kijkje in de keuken van een meesterwerk in wording te krijgen. En misschien wel het belangrijkst van alles: ontdaan van alle opsmuk wordt te meer bewezen wat voor verdomd goed bandje The Beatles toch eigenlijk was.

SGT. PEPPER'S LONELY HEARTS CLUB BAND ANNIVERSARY EDITION (1CD)
• CD featuring the new ‘Sgt. Pepper’ stereo album mix, complete with the original U.K. album’s “Edit for LP End” run-out groove.

CD
(‘Sgt. Pepper’ 2017 Stereo Mix)
1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
2. With A Little Help From My Friends
3. Lucy In The Sky With Diamonds
4. Getting Better
5. Fixing A Hole
6. She's Leaving Home
7. Being For The Benefit Of Mr. Kite!
8. Within You Without You
9. When I'm Sixty-Four
10. Lovely Rita
11. Good Morning Good Morning
12. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Reprise)
13. A Day In The Life

Tracks

Disc 1
1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Remastered 2017)
2. With A Little Help From My Friends (Remastered 2017)
3. Lucy In The Sky With Diamonds (Remastered 2017)
4. Getting Better (Remastered 2017)
5. Fixing A Hole (Remastered 2017)
6. She's Leaving Home (Remastered 2017)
7. Being For The Benefit Of Mr. Kite! (Remastered 2017)
8. Within You Without You (Remastered 2017)
9. When I'm Sixty-Four (Remastered 2017)
10. Lovely Rita (Remastered 2017)
11. Good Morning Good Morning (Remastered 2017)
12. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Reprise) (Remastered 2017)
13. A Day In The Life (Remastered 2017)

nieuwsbrief