gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MOVIE

A FAMILY AFFAIR

Genre: Speelfilms
Label: MOKUM FILMS
Releasedatum: 01-07-2017
Herkomst: NL
Item-nr: 3707996
EAN: 8717903486689
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Regie: Tom Fassaert
Cast: Marianne Hertz, Rob Fassaert, René Fassaert, Madeleine Fassaert
Op zijn 30ste verjaardag ontvangt Tom Fassaert een mysterieuze uitnodiging van zijn 95-jarige grootmoeder Marianne. Vanuit het niets vraagt ze hem om haar te helpen met haar testament. Op dat moment kent hij haar alleen via de mythes en overwegend negatieve verhalen die zijn vader hem vertelde. Ze was een echte femme fatale die ontelbare mannen verslond, en een beroemd fotomodel in de jaren 50 die haar twee zoons in een kindertehuis plaatste. En ze was een moeder die van de een op de andere dag besloot naar Zuid-Afrika te emigreren, ver weg van haar familie. Fassaert besluit in te gaan op haar uitnodiging, maar niet zonder zijn camera mee te nemen. Door zijn lens ontdekken we wat er achter de hardnekkige mythes schuilt en waarom zij nog steeds zo’n grote invloed heeft op de familie. Maar wanneer hij zelf het object van haar obsessie wordt, blijkt zijn onderneming een stuk ingewikkelder dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.
Openingsfilm IDFA 2015, winnaar Special Jury Award for Dutch Documentary IDFA 2015 en Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire 2016.

nieuwsbrief