gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

KAMELOT

THE SHADOW THEORY

Genre: Heavy
Label: RTBE M-R NAPALM RECORDS
Releasedatum: 20-04-2018
Herkomst: NL
Item-nr: 3823924
EAN: 0840588116188
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

Er zijn platen waarin niet alleen de makers hebben geïnvesteerd maar waarvoor ook de luisteraar moeite moet doen. The Shadow Theory van de Amerikaanse power metal band Kamelot is er zo een. Hapklare brokken staan niet op het menu, het is loodzware kost die het kwintet hier voorschotelt. Het is ook allemaal heel veel: veel teksten, gitaren, toetsen, veel variatie, veel emoties, veel bombast. En dan is er ook nog een moeilijk verhaal over een psychedelische reis door de complexiteit van de menselijke geest dat aan dit alles ten grondslag ligt.
Ga er maar aan staan!
Het is vooral de geweldige, zeer gedreven zang van de Zweed Tommy Karevik die de drempel verlaagt. Hij is degene die de luisteraar op sleeptouw neemt, daarbij een paar keer geholpen door twee steengoede zangeressen uit dit genre, Lauren Hart en Jennifer Haben. The Shadow Theory groeit voor degenen die er voor willen gaan zitten, heel ouderwets met het tekstboekje bij de hand, uit tot een monumentaal album waarvan je je niet meer los kunt maken.

Tracks

Disc 1
1. The Mission
2. Phantom Divine (Shadow Empire)
3. Ravenlight
4. Amnesiac
5. Burns To Embrace
6. In Twilight Hours
7. Kevlar Skin
Disc 2
1. Static
2. Mindfall Remedy
3. Stories Unheard
4. Vespertine (My Crimson Bride) 
5. The Proud And The Broken
6. Ministrium (Shadow Key)
7. The Last Day Of Sunlight

nieuwsbrief