gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ODELL, TOM

JUBILEE ROAD -COLOURED-

Genre: Pop & Rock
Label: COLUMBIA
Releasedatum: 26-10-2018
Herkomst: NL
Item-nr: 3874114
EAN: 0190758679815
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

De pianovirtuoos en singer/songwriter Tom Odell verrijkte de wereld reeds op 22 jarige leeftijd met zijn debuutalbum Long Way Down, uit 2013. Uit dat debuut kwam Another Love, wat een 3FM Megahit en 538 Alarmschijf werd, naast publieksfavoriet Grow Old With Me. Gevoelige popsongs met een sterke rol voor piano. Op Tom’s tweede album, Wrong Crowd, pakte hij opnieuw uit met catchy songs, ditmaal echter dansbaarder en ietwat elektronischer.
Bij zijn derde album brengt Tom ons terug naar zijn roots. Krachtige popliedjes gedreven op degelijk gespeelde pianopartijen. Uiteraard kan de vergelijking met Elton John hier niet uitblijven. Zo lijkt openingstrack Jubilee Road overigens wel een ode te zijn aan Sir Elton. Ook tijdens de rest van de plaat blijft deze invloed steevast hoorbaar, alsmede raakvlakken met Billy Joel en Randy Newman. Tom is inmiddels bijna 28 en uitgegroeid tot één van de interessantere singer/songwriters van zijn generatie.
Gevoelige teksten, gezongen met Tom’s steevast rake stem, gepaard met prachtige pianogedreven arrangementen, hier en daar aangevuld met een viooltje of een saxofoonsolo (You’re Gonna Break My Heart). Overigens brengt Tom niet alleen luisterliedjes, er kan ook heerlijk meegezongen en gedanst worden op het swingende China Dolls bijvoorbeeld, wat in de jaren ’70 zeker een top 10 hit geworden zou zijn.
Waar Tom Odell op Wrong Crowd erg vooruitstrevend en modern klonk, grijpt hij op Jubilee Road terug naar het beste van songschrijven dat wij ons herinneren aan de jaren ’70. Hiermee bewijst Tom een muzikale duizendpoot te zijn, die nog heel wat meer in zijn mars heeft dan wat hij al heeft laten horen. Deze blijft voorlopig plakken in je CD-speler (of aan je platenspeler)!

Tracks

Disc 1
1. Jubilee Road
2. If You Wanna Love Somebody (Dirty Version)
3. Son Of An Only Child
4. You're Gonna Break My Heart Tonight
5. China Dolls
6. Queen Of Diamonds
7. Half As Good As You
8. Go Tell Her Now
9. Don't Belong In Hollywood
10. Wedding Day

nieuwsbrief