gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

LEONARD COHEN -TRIBUTE- AVALANCHE QUARTET
IK BEN JOUW MAN (LEONARD COHEN IN HET NEDERLANDS)
CD-VERSIE. + CD met gedichten van Remco Campert


Meteen na het uitkomen van Songs Of Leonard Cohen in 1967 werd hij bejubeld als de nieuwe dichter van het lied. Cohens melodieën waren pakkend in al hun eenvoud; zijn songteksten waren volstrekt eigen en uniek – romantisch, mysterieus en met een donkere humor. Suzanne werd een wereldhit, in Nederland in de uitvoering van Herman van Veen, op tekst van Rob Chrispijn.Hoe populair Leonard Cohen ook gebleven is, ook na zijn overlijden, er zijn nauwelijks teksten van hem vertaald. Op initiatief van Vic van de Reijt vroeg hij Henk Hofstede, zanger bij de Nits en het Avalanche Quartet en een aantal collega’s uit om hun favoriete Cohen-lied van een Nederlandse vertaling te voorzien. In de bundel Hallelujah! werden die teksten verzameld, aangevuld met de Vlaamse bewerkingen die de jong gestorven Yasmine op de plaat had gezet. Op 18 september 2017 vond er in De Kleine Komedie in Amsterdam een uniek concert plaats: een eerbetoon van Nederlandse artiesten aan Leonard Cohen. Bij deze gelegenheid zong iedereen een nummer van Cohen, veelal in een eigen Nederlandse vertaling. Dankzij het Avalanche Quartet, Frans van Deursen, Jan Eilander, Fay Lovsky, Huub van der Lubbe, Beatrice van der Poel, Gé Reinders, Alex Roeka, Jan Rot, Fréderique Spigt en Rick Treffers kwam de poëzie van Cohen nu heel dichtbij. De hoogtepunten van de avond verschijnen nu op deze dubbel-lp – als herinnering voor de gelukkigen die erbij waren, en als troost voor de vele Cohen-fans die het concert moesten missen. Als toegift is er een optreden van Remco Campert, die op zijn karakteristieke wijze zeven door hem vertaalde gedichten van Cohen voorleest. (Vic van de Reijt)





tracklist:

Beatrice van der Poel - I'm Your Man – Ik ben je man
Alex Roeka - Sisters Of Mercy – De zusters van liefde
Avalanche Quartet - You Know Who I Am – Je weet wie ik ben
Huub van der Lubbe - That Don’t Make It Junk – De Lommerd in de Nes
Fré Spigt - Winter Lady – Wintermeisje
Jan Rot - Tower Of Song – Zangerscomplex
Avalanche Quartet -Seems So Long Ago, Nancy – Lijkt zo lang geleden, Nancy
Jan Eilander - So Long, Marianne – Tabé dan, Marian
Fay Lovsky - Tonight Will Be Fine – Voor Vannacht
Rick Treffers - Take This Waltz – Dans die wals
Frans van Deursen - The Letters – De brieven
Gé Reinders - Lady Midnight – Vrouwe Middernacht
Avalanche Quartet - Dance Me To The End Of Love – Dans me
Avalanche Quartet - One Of Us Cannot Be Wrong – Dun groen kaarsje
Remco Campert - Gedichten: Stijl – Elke man – Er is niemand – Als je nog kunt ademen – Mijn leidsmannen – Marokko – Voor jou (Het genie)

nieuwsbrief