gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MAARTEN HOGENHUIS TRIO

RISE & FALL

Genre: Jazz & Fusion
Label: CONCERTO RECORDS
Releasedatum: 01-05-2019
Herkomst: NL
Item-nr: 3969699
EAN: 8714835129875
Levertijd: Levertijd: Onbekend

RecensieWe kennen Hogenhuis vooral als lid van de formaties BRUUT! en Krupa & The Genes, waar zijn energieke saxofoongeluid een van de smaakmakers is. Maar deze veelzijdige muzikant leidt daarnaast ook al jaren zijn eigen trio, waarmee hij eerder twee albums maakte die vol lof werden ontvangen door de vaderlandse pers. Op deze nieuwe langspeler horen we wederom Mark Schilders op drums en wordt het trio aangevuld met de Engelse bassist Phil Donkin, een snel rijzende ster binnen de Europese jazzscene, die al met vele grootheden heeft samengespeeld zoals Dhafer Yousef en Nils Wogram. Hogenhuis ontpopt zich ditmaal nog meer als componist, waarbij hij de composities specifiek heeft geschreven voor zijn bandleden. Het mooie van een goed jazztrio is dat alle muzikanten gelijkwaardig zijn, wat hele boeiende muziek kan opleveren, denk maar aan de trio’s van Bill Evans of Brad Mehldau. Ook dit trio is van grote klasse en levert met Rise & Fall een ijzersterke en spannende plaat af, die maar weer eens bewijst dat de jazz springlevend is.

Maarten Hogenhuis (Leeuwarden, 1986) is saxofonist, componist en bandleider. Hij is onder meer lid van de powerjazzformatie BRUUT!, Krupa & The Genes en leidt daarnaast zijn eigen trio.
In 2013 won hij met zijn trio de Keep an Eye International Jazz Award in de categorieën Beste Band en Beste Solist. Het jaar daarvoor stond hij met zijn kwartet in de finale van de Dutch Jazz Competition, waar hij de prijs voor Beste Solist in ontvangst mocht nemen.
Hij genoot zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2014 cum laude zijn masterdiploma behaalde. In juni 2014 kwam zijn debuutalbum uit, waarop zowel zijn kwartet als zijn trio te horen zijn. In 2015 won Maarten als tweede altsaxofonist ooit de Laren Jazz Award.
Maartens debuutalbum ‘4/3’ werd vol lof ontvangen door de Nederlandse pers. Het album, met daarop zowel zijn trio als kwartet, was een eerste kennismaking met Maarten als componist. Op zijn tweede album ‘mimicry’ is deze lijn voortgezet en heeft Hogenhuis zich met name gefocust op het componeren voor dit specifieke trio met Mark Schilders op drums en Thomas Rolff op contrabas. Het album ontving eveneens lovende kritieken in de pers, waaronder het NRC, de Volkskrant en het Parool. In mei 2019 verschijnt zijn derde album ‘ Ri se & F all’ waarop Hogenhuis zich nog meer als componist ontpopt en naast Mark Schilders dit keer Phil Donkin te horen is.DE PERS OVER HOGENHUIS:
“Even staat de tijd stil. Het is onopgesmukte, dichtbij opgenomen jazz van een trio dat zachtjes dwingt en overtuigt.” (Amanda Kuyper, NRC Handelsblad)
“Hogenhuis heeft een eigen sound ontwikkeld; Zijn toon is mooi rond en soms diep melancholisch.” (Gijsbert Kamer, Volkskrant)
“Met sterk meedenkende rugdekking van Thomas Rolff op contrabas en Mark Schilders op drums schildert Hogenhuis fraaie vergezichten en blijkt dat hij ook als componist reuzestappen zet.” (Jacob Haagsma, Dagblad van het Noorden)
“Hogenhuis ontpopt zich als een componist die prachtige, introvert, romantische jazzmuziek schrijft en die perfect kan uitvoeren met twee musici die al even jong en talentvol zijn.” ( Klaas Koopman, Gooi- en Eemlander)

01 Mouchot's World 05:25
02 Missing Fundamental 06:29
03 Rise & Fall I 04:21
04 Lise 04:52
05 Black Is the Color 03:03
06 Painting by Numbers 05:35
07 Rise & Fall II 03:21
08 The Bloom 05:23
09 Rise & Fall III 02:14
10 Easy to Love 04:29
11 Your Moon 03:28

nieuwsbrief