gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

De Beeldenstorm, het ontzet van Leiden en de moord op Willem van Oranje – het zijn legendarische momenten uit de Nederlandse vrijheidsoorlog, die het begin van een ongekende bloeiperiode markeren: de Gouden Eeuw. Het was een tijd waarin de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden met ontzag werd gadegeslagen en de VOC de lakens uitdeelde op de wereldzeeën. Het waren mooie jaren voor avonturiers: ontdekkingsreizen, veldtochten en zeeslagen stonden borg voor spektakel. En telkens waren er individuen die aan het papier toevertrouwden wat ze meemaakten.
In Ooggetuigen van de Gouden Eeuw zien we de jonge Filips II geldstukken uitstrooien in de straten van Antwerpen, gaan we met Maurits de Slag bij Nieuwpoort in, zijn we aanwezig bij de politieke moord op de gebroeders De Witt en betrappen we vele Gouden Eeuwers in hun alledaagse doen en laten. In meer dan honderd reportages geeft Ooggetuigen van de Gouden Eeuw een verrassend beeld van een glorieus tijdperk.
Door Redactie op 2019-08-12

nieuwsbrief