gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

SCHMOHL, JEROEN

TROUBLE

Releasedatum: 30-12-2019
Herkomst: NL
Item-nr: 4078794
EAN:
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Recensie moorsmagazine.com

Jeroen Schmohl zingt en speelt dobro en gitaar in twee bands, The Tennessee Studs en The Stringlers, en verder kun je hem regelmatig tegenkomen bij Nederlandse bluegrassbands als de Bluegrass Boogiemen, Red Herring of Herman Brock Jr die hem graag als gast op de dobro verwelkomen.

Jeroen Schmohl nam nu in zijn eigen Amsterdamse studio de basistracks op van twaalf favoriete nummers (waaronder één eigen compositie, het nummer Don Reid). Toen werden Roland van Beveren (waarmee Schmohl als sinds zijn tiende samenspeelt, dus de samenzang klinkt alsof er twee broers samen aan het zingen zijn) en multi-instrumentalist Janos Koolen, die we onder meer van Steam Power kennen, er bij gehaald. Er kwamen nog wat gasten bij, en elektrische gitaren, piano, bas, pedal steel, viool dobro, accordeon en backing vocals.

Het resultaat is een heerlijk akoestisch Americana-album dat de muziek van Lowell George en Johnny Cash, Mississippi John Hurt, Lucinda Williams en Fred Eaglesmith en anderen net wat dichter naar de bluegrass brengt, terwijl die Southern Swamp Blues er toch duidelijk in door blijft klinken. Hollandse Americana van wereldniveau!

Door Redactie op 2019-12-31

nieuwsbrief