gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Hans Rooseboom is conservator fotografie bij het Rijksmuseum. Rooseboom laat zien hoe foto’s gemaakt, bedoeld, verspreid, bekeken en gebruikt zijn. Fotomusea worden platgelopen, de fotografiebeurs Unseen is in een paar jaar enorm gegroeid en zeer succesvol: fotografie is hot. In Lichtjaren vertelt Hans Rooseboom hoe de fotografie vanuit het niets uitgroeide tot het invloedrijke, door bijna iedereen beoefende en overal aanwezige medium van nu. Hij laat zien hoe foto’s gemaakt, bedoeld, verspreid, bekeken, gebruikt en misbruikt zijn. Zo maakte men zich al in 1890 zorgen over de privacy die door camera’s geschonden werd en is het manipuleren van foto’s veel ouder dan Photoshop.
Na twaalf hoofdstukken zal de lezer anders en beter naar foto’s kijken en ze ook beter begrijpen – en wordt wellicht nog een betere fotograaf ook. Lichtjaren besluit met een gids die de lezer door de jungle van het verzamelen van foto’s voert.
Door Redactie op 2020-01-29

nieuwsbrief