gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Een reis zonder bestemming

Herinneringen, prachtige landschappen, voorbije jeugd, vriendschap: Met “Visa Transit” beschrijft Nicolas de Crécy de roadtrip van twee jonge mannen naar Oost-Europa. “Ik moet vertrekken en leven, of blijven en sterven”, schrijft Shakespeare. In de zomer van 1986, een paar maanden na de nucleaire ramp in Tsjernobyl, waren Nicolas de Crécy en zijn neef amper 20 jaar oud toen ze een stokoude Citroën Visa kregen. Ze gooien auto vol met boeken die ze niet zullen lezen, nemen ook twee slaapzakken en stapels sigaretten mee... en gaan op een reis zonder bestemming. Ze doorkruisen Noord-Italië, Joegoslavië, Bulgarije en dalen af naar Turkije. Deze roadtrip confronteert hen evenzeer met de wereld als met zichzelf.
Nicolas de Crécy (1966) was animator o.a. bij Disney alvorens hij in 1991 debuteerde met zijn meerder malen bekroonde boek ‘Foligatto’. Daarna publiceerde hij o.a. ‘Léon La Came’ (Alph Art, Beste Album Angoulême) , ‘Période Clacaire’ (in opdracht van het Louvre) ‘Salvatore’ ( Nominatie Eisner Award) en ‘De Hemelse Bibendium’.
Door Redactie op 2020-07-13

nieuwsbrief