gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Nieuwe generatie muzikanten brengt samen lied uit, doneert alle opbrengsten aan het Rode Kruis.

Record Industry, Lab Music & Concerto Records release


In het kader van 3FM Serious Request: Never Walk Alone brengt De “Kom In Actie” Gelegenheidsband hun nummer ‘Satellites’ uit, waarvan de volledige opbrengst wordt gedoneerd aan het Rode Kruis. De formatie bestaat uit (bandleden van) de opkomende acts Áslaug, Queen’s Pleasure, Tape Toy, Ten Times A Million, Tim Dawn en WIES. Het lied was net voor het eerst live te horen op 3FM.

De artiesten maken totaal verschillende muziek. Desondanks staken ze de koppen bij elkaar en maakten ze via Zoom-meetings, telefoontjes en digitale muzieksessies in de afgelopen 1,5 week het lied ‘Satellites’. De zes acts werden allemaal al uitgeroepen tot 3FM Talent en hopen met hun actie zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, om ondersteuning te bieden tijdens de corona-pandemie.

“Satellites gaat over hoe mensen in deze tijd op afstand - soms zelfs meer dan ooit - verbonden met elkaar zijn”, zegt Tim Dawn. “En wat zo bijzonder is, is dat we de track echt met zijn allen hebben gemaakt. De een bedacht de akkoordenprogressie, een ander de melodie, die dan weer door een derde werd aangescherpt. Ook met de tekst ging het zo: we hebben daar allemaal aan bijgedragen. Toch klinkt het als een geheel.”

“iPads die ingezameld worden voor ziekenhuizen, verjaardagen die gevierd worden in een zoom meeting, mijn moeder die online boodschappen bestelt voor mijn alleenstaande omaatje in IJsland zodat ze de deur niet uit hoeft. Het wordt alsmaar herhaald, het is een gekke tijd, maar met elkaar en zeker met behulp van de moderne technologie zijn we als mensheid ontzettend weerbaar”, aldus Áslaug.

‘Satellites’ verscheen dinsdag 14 april om 18:30 uur op alle gebruikelijke streaming platforms en kan onder meer worden aangevraagd via 3FM Serious Request: Never Walk Alone


Door Redactie op 2020-05-29

nieuwsbrief