gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BRANDON, PEPIJN & MATTHIAS VAN ROSSUM

NEDERLAND EN DE SLAVERNIJ

Label: UNIEBOEK SPECTRUM
Releasedatum: 28-06-2022
Herkomst: NL
Item-nr: 4140198
EAN: 9789000369270
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Dit boek biedt een belangrijke en wezenlijk andere kijk op onze koloniale geschiedenis. Het is namelijk de eerste wereldgeschiedenis van de Nederlandse rol in slavenhandel en slavernij, in het Atlantisch gebied én in de Indische Oceaan. Het voert de lezer naar Suriname, Brazilië, Ghana, Java en de Molukken en ook naar de minder bekende slavenhandel in Taiwan, India, Sri Lanka, Mozambique, Sao Tomé, Berbice en Virginia.


Het laat bovendien zien hoe slavernij geen marginaal aspect van de Nederlandse geschiedenis was, maar een vormende rol speelde voor de Nederlandse economie, samenleving en denkwereld. En tot slot leert het ons dat de Nederlandse rol in de slavernij altijd omstreden is geweest, en dat individueel en collectief verzet van de tot slaaf gemaakten altijd aanwezig waren.


Nederland en de slavernij is geschreven door Pepijn Brandon & Matthias van Rossum, twee historici die dankzij hun baanbrekende onderzoeksresultaten, verrassende voorbeelden en wereldwijde benadering de bestaande kijk op het Nederlandse slavernijverleden voor altijd zullen veranderen.
Door Redactie op 2020-08-05

nieuwsbrief