gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie


Nijmeegse muzikanten Nobuka en Stefan Kollee bundelen krachten
op EP The Body And The Madness

Op vrijdag 10 juli verschijnt The Body And The Madness: een unieke samenwerking tussen de Nijmeegse muzikant Nobuka en vocalist Stefan Kollee van de psychedelische rockband The Naked Sweat Drips.

De inspiratie voor de EP is een gemeenschappelijke voorliefde voor de gruizige, ruwe teksten en boeken van Charles Bukowski. Na een kroeggesprek tussen Nobuka (Michel van Collenburg) en Stefan Kollee over de onderbuik van de samenleving, drankmisbruik en de kwetsbaarheid die daarmee gepaard gaat, ging Nobuka met de muziek aan de slag en Kollee met de teksten. Het resultaat is de broeierige EP The Body And The Madness waarin stadse geluiden, nachtelijke escapades en gruizige elektronica elkaar feilloos aanvullen.

Eenzame opsluiting
Nobuka werkt op deze release voor het eerst samen met een vocalist. Over de samenwerking zegt hij: “Stefan komt uit de bandwereld waarin je ter plekke samen muziek maakt, maar ik werk beter in mijn eentje. Ik hou ervan om mezelf laat op de avond op te sluiten met de muziek en de geluiden van de stad. Wat dat betreft werkte het voor mij heel goed om op afstand samen muziek te maken. ”

Kat-en-muis-spel
Voor Stefan Kollee is dit juist de eerste keer dat hij op deze manier werkt. Stefan: “Bij The Naked Sweat Drips draait alles om het livespel en de interactie op het podium, in de studio of in het repetitiehok. Wat dat betreft voelde dit veel meer als een kat-en-muis-spel waarin Michel en ik continu op elkaar reageerden in woord en geluid. De teksten lopen hierdoor uiteen van persoonlijke reflecties tot uit de hand gelopen feesten of de Brexit.”

The Body And The Madness verschijnt op vrijdag 10 juli op de online streamingplatforms. Nobuka is dit jaar live te zien tijdens de Popronde. Mogelijke liveshows en tourdata met Stefan Kollee worden op een later moment bekend gemaakt.

Over Nobuka
Onder de naam Nobuka maakt Michel van Collenburg experimentele, lo-fi elektronische muziek gebaseerd op field recordings, analoge apparatuur en samples. Live brengt hij zijn publiek in meditatieve sferen met spannende ambient-sounds. Inspiratie hiervoor haalt uit onder meer Actress, Thom Yorke, Ryuichi Sakamoto, Helm en Machinefabriek. Thematisch put Nobuka uit het werk van Charles Bukowski, Daido Moriyama, Francesca Woodman en John Baldessari. Sinds 2018 bracht Nobuka vier EP’s uit en het debuutalbum Privat. Op The Body And The Madness dat op 10 juli verschijnt is er voor het eerst een gastbijdrage te horen in de vorm van Stefan Kollee (The Naked Sweat Drips). nobuka.bandcamp.com

Over Stefan Kollee
Als songwriter en muzikant is Stefan Kollee in verschillende gedaantes actief. Met de psychedelische rockband The Naked Sweat Drips bracht de albums Psycho Sister (2017) en Pain In Healing (2019) uit als frontman en zanger. Tijdens zijn psychopatische performances en met zijn weinig verhullende teksten zoekt hij de grenzen op van de popmuziek en de overlappen met performatieve kunst en poëzie. thenakedsweatdrips.com
Door Redactie op 2020-08-26

nieuwsbrief