gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

JAKSZYK, JAKKO M

SECRETS & LIES (CD+DVD)

Label: INSIDEOUTMUSIC
Releasedatum: 23-10-2020
Herkomst: NL
Item-nr: 4170882
EAN: 0194397794922
Levertijd: 6 a 10 werkdagen

Recensie

King Crimson heeft in zijn 50-jarige bestaan tal van mutaties doorgemaakt. De band van Robert Fripp die alle kenmerken van een duiventil vertoont, is er toch altijd in geslaagd uitstekende zangers op te stellen. Greg Lake, John Wetten en Adrian Belew, dat is toch een mooi rijtje nietwaar? De laatste jaren is Jakko M Jakszyk de zanger en hij doet niet onder voor zijn illustere voorgangers. De verwachtingen rond zijn soloalbum waren dan ook hooggespannen. Secrets & Lies overtreft deze zelfs.
Niet eerder kwam zijn voortreffelijke hevig emotionele zang zo goed uit de verf. Hetzelfde geldt voor de poëtische songteksten. Hij blijkt ook nog eens een kundig producer. En dan zijn daar ook nog eens de bijdragen van grootheden uit de progrockwereld, onder wie zijn maatjes van King Crimson, Mark King en niet te vergeten zijn idool Peter Hammill.
Meer nog dan op platen van King Crimson blijkt Jakko M Jakszyk ook nog eens een steengoede gitarist. Dat wordt vooral duidelijk tijdens de instrumentale titelsong, opgenomen met zijn partner in crime en leermeester Robert Fripp. Een stuk waarvan je mond open valt, zo veel schoonheid..
De elf nummers zijn alle avontuurlijk van karakter maar wat minder experimenteel, heftig en anarchistisch dan we van King Crimson gewend zijn. De melancholieke romanticus die Jakko M Jakszyk is, pakt op Secrets & Lies alle ruimte die hem op zijn soloplaat als van zelfsprekend toekomt. Is hij bij King Crimson de zanger, hier is de band zijn band en dat is ook zo op de nummers waarop er geen leden van King Crimson meespelen.
Door Wim Koevoet op

Tracks

Disc 1
1. Before I Met You
2. The Trouble With Angels
3. Fools Mandate
4. The Rotters Club Is Closing Down
5. Uncertain Times
6. It Would All Make Sense
7. Secrets, Lies & Stolen Memories
8. Under Lock & Key
9. The Borders We Traded
10. Trading Borders
11. Separation
Disc 2
1. Before I Met You (5.1 Surround Mix)
2. The Trouble With Angels (5.1 Surround Mix)
3. Fools Mandate (5.1 Surround Mix)
4. The Rotters Club Is Closing Down (5.1 Surround Mix)
5. Uncertain Times (5.1 Surround Mix)
6. It Would All Make Sense (5.1 Surround Mix)
7. Secrets, Lies & Stolen Memories (5.1 Surround Mix)
8. Under Lock & Key (5.1 Surround Mix)
9. The Borders We Traded (5.1 Surround Mix)
10. Trading Borders (5.1 Surround Mix)
11. Separation (5.1 Surround Mix)
12. The Trouble With Angels
13. It Would All Make Sense
14. The Trouble With Angels (Making Of)

nieuwsbrief