Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING VANAF 50,- OF AFHALEN IN DE WINKELS VAN CONCERTO EN PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

Recensie

Roger Waters vertrok in 1985 voorgoed uit de Britse band Pink Floyd. Toch werden David Gilmour, Richard Wright en Nick Mason niet belemmerd om een nieuw album (A Momentary Lapse Of Reason) te maken. Sterker: daar volgde zelfs een uiterst succesvolle wereldtour uit. Het bijhorende live-album van die tour (de dubbelaar Delicate Sound Of Thunder) verscheen in november 1988. Dat was mijn allereerste cd. Ik heb hem grijs gedraaid. Jaren later kwam ik er achter dat dit album toch wel erg vlak en plat geproduceerd was. Vorig jaar verscheen het opnieuw op de Later Years-box van Floyd. Wat bleek? De rerelease had een ongekend frisse en diepe productie gekregen.
Vanaf nu is dit album ook los verkrijgbaar. Naast het geweldige geluid, zijn er vele partijen aangepast. Zo is de lelijke echo in de drumpartij van Learning To Fly weg, werd er aan het intro van Us And Them een fraaie pianopartij toegevoegd en zijn de gitaarsolo’s in Sorrow, On The Turning Away en Comfortably Numb verlengd.
Ook staan er nog eens acht extra nummers op deze heruitgave, waaronder Welcome To The Machine, Signs Of Life, het A New Machine-duo met een zeer overtuigende zangpartij van Gilmour en een schitterende uitvoering van Terminal Frost. Een geweldig geluid, nieuwe nummers en relevante aanpassingen: het zijn genoeg redenen om weer te beginnen met grijs draaien…
Door Dennis Dekker op

Tracks

Disc 1
1. Shine On You Crazy Diamond (Parts 1-5)
2. Signs Of Life
3. Learning To Fly
4. Yet Another Movie
5. Round And Around
6. A New Machine (Part 1)
7. Terminal Frost
8. A New Machine (Part 2)
9. Sorrow
Disc 2
1. The Dogs Of War
2. On The Turning Away
3. One Of These Day
4. Time
5. On The Run
6. The Great Gig In The Sky
7. Wish You Were Here
8. Welcome To The Machine
Disc 3
1. Us And Them
2. Money
3. Another Brick In The Wall (Part 2)
4. Comfortably Numb
5. One Slip
6. Run Like Hell

nieuwsbrief