gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

CALEXICO

SEASONAL SHIFT (VIOLET)

Label: CITY SLANG
Releasedatum: 04-12-2020
Herkomst: NL
Item-nr: 4196537
EAN: 4250506837808
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Toen Joey Burns begon met liedjes te schrijven voor wat oorspronkelijk een kerst EP met een zestal tracks moest worden, had men nog niet gedacht dat er uiteindelijk een heel album aan materiaal zou volgen. Op Seasonal Shift klinken dan ook alle facetten die horen bij de twee laatste donkere en tevens feestelijke maanden van het jaar en wel van het in Tucson gebruikelijke Dia de Los Muertos tot kerst en nieuwjaar.
Meest opvallend is dat ondanks het specifieke thema, Calexico zichzelf ook in al haar gebruikelijke muzikale breedte doet laten horen. Krachtige meeslepende en lekker aangedikte songs als Hear The Bells en de titeltrack, worden afgewisseld met intieme kleine liedjes als Nature’s Domain en betoverende instrumentaaltjes als Glory’s Hope. Bovendien horen we daarbij twee opvallende covers. Tom Petty’s Christmas All Over Again, een meezinger van formaat, en al doet John Lennon’s en Yoko Ono’s Happy Xmas (War Is Over) op papier misschien de wenkbrauwen fronsen, weet Calexico dit zo stijlvol te brengen dat het ruimschoots gerechtvaardigd is. De warme hartelijkheid van het album krijgt haar passend einde, wanneer als slotstuk de luisteraar door de complete en uitgebreide Calexico familie goede dagen wordt gewenst.
Door Corné Ooijman op

nieuwsbrief