Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING VANAF 50,- OF AFHALEN IN DE WINKELS VAN CONCERTO EN PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

Recensie

De in Berlijn gevestigde dj/producer Christian Löffler neemt een intrigerende plaats in in de elektronische muziek. Zijn werk bestaat ruw gezegd uit een combinatie van dansvloertechno en ambient. Hij onderscheidt zich in het gebruik van akoestisch materiaal, waarmee hij warme omhullende sferen weet te scheppen.

De eveneens in Berlijn gevestigde platenmaatschappij Deutsche Grammophon heeft een van de meest omvangrijke geluidsarchieven ter wereld. Sinds de oprichting van het label in 1898 is met de grootste zorg en precisie het uitgebrachte materiaal gearchiveerd. Zelfs enkele van de allereerste opnames zijn in goede conditie bewaard gebleven.

78-toeren-platen (Shellac-discs) waren tot in de jaren ’30 de meest gangbare geluidsdragers. Iedere bevat ongeveer vier minuten muziek. Een aantal van deze historische opnames is gedigitaliseerd en gerestaureerd. Uit deze verzameling gedigitaliseerde opnamen is Löffler tot een selectie gekomen voor moderne herwerking.

Het resultaat is een overweldigende en intieme muzikale trip. De aanpak van Löffler heeft geleid tot een eigentijds electronisch werk met haar wortels in de alleroudste opnames van klassieke muziek. Voor de avontuurlijke luisteraar een absolute aanrader.
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Parsifal
2. Moldau
3. Dir Jehova
4. Gavotte
5. Nocturne
6. Nadir
Disc 2
1. Pastoral
2. Fate
3. Freiyheit
4. Funebre

nieuwsbrief