gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

De leden van Lone Project, zanger Michel van Dijk en gitarist Ferdinand Bakker, waren in de jaren ’70 lid van de legendarische progrockband Alquin en verantwoordelijk voor veel van Alquins beste nummers. Na een Alquin-reünie gingen de heren acht jaar geleden als duo verder. De progrock heeft plaats gemaakt voor een stevig blues en roots-geluid en met dit vierde album leveren ze hun beste plaat tot nu toe af, fraai opgebouwd rond de gitaarsound van Bakker en de wat gruiziger geworden maar nog altijd geweldige zang van Van Dijk.

"Sfeervolle pop met emotionele uitschieters" en "In slotnummer 'The Lighthouse' laten Van Dijk en Bakker het achterste van hun tong zien in een tijdloze popsong die al hun levenservaringen in drie minuten samenbalt" (NRC)

"Ervaren bluesmuzikanten maken een ouderwets album vol goede nummers" (Timpaan)

"De prettig belegen, volle, warme ambachtelijke pop, rock en aanverwante soorten muziek die het tweetal Van Dijk en Bakker onder de naam Lone Project maakt gaan we voor deze ene keer maar eens on-Nederlands goed noemen". (De Telegraaf).

"...... een indrukwekkend album ..... " (Ontopofmusic)
"De nummers zijn stuk voor stuk pittig, verrassend en vol van energie en van hoge kwaliteit" (Real Roots Cafe)



Door Jos van den Berg op

nieuwsbrief