gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MEIS

EEN

Label: LAB MUSIC
Releasedatum: 07-05-2021
Herkomst: NL
Item-nr: 4207250
EAN: 8718857629375
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

MEIS actie! Bestel hier de debuut EP 'EEN' en je ontvangt een gesigneerd exemplaar!De debuut EP van Meis, het soloproject van Aysha de Groot. De EP verscheen single voor single en werd uiteindelijk, bij de release van de laatste single ‘Alsof’, samen met nog 2 bonustracks gebundeld tot een EP van 7 nummers: een EPlus, zoals ze het zelf omschrijft!

Meis Biografie 2021
Meis, het soloproject van Aysha de Groot, maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases. Met hoofdthema ‘isolement’, brengt Meis haar debuut EP ‘Een’, waarin ze een intrigerende balans vindt tussen akoestische instrumenten en elektronische synths en samples. Geïnspireerd door artiesten als Bon Iver, Big Thief, Clairo en St. Vincent, omarmt de EP het wrange en imperfecte. Meis is rauw, soms donker, maar dromerig. Ze twijfelt aan alles, maar grijpt je vast en neemt je mee als ze de weg kwijt raakt en ze laat je niet meer gaan.
De Groot kreeg van kleins af aan al muziek met de paplepel ingegoten. Met vader Marcel en grootvader Boudewijn kon het niet anders dat er een derde generatie bij zou gaan dragen aan het Nederlandse muzieklandschap. En inderdaad, appels vallen niet ver van de boom: In 2017 zag Meis voor het eerst het daglicht. In het daaropvolgende jaar won ze de finale van het Amsterdamse Mooie Noten en deed ze als OOR-talent mee aan de Popronde. 2019 startte met een support tour voor de Vlaamse band ‘Bazart’. Hier leerde ze Eefje de Visser kennen, en sindsdien is ze deel van Eefjes’ nieuwe live band. Naast het drukke tourschema van Eefje heeft Meis hard gewerkt aan haar debuut EP, die liedje voor liedje verscheen. De eerste singles stonden onafgebroken in de playlist van Radio 1 België. ‘Veel’ behaalde zelfs de 16e positie in de VOXlijst.
De liedjes zijn uiteindelijk, bij het verschijnen van de laatste single ‘Alsof’, samen met nog 2 bonustracks gebundeld tot een EPlus met in totaal 7 nummers.

“Intense voordracht, onnadrukkelijk charisma en een krachtige aanwezigheid” ✭✭✭✭ - Menno Pot, De Volkskrant

“Meis betovert met liedjes waaruit je nooit meer wil vertrekken” – OOR

“Zelden gezien dat het volk zo mee was in het begin van de avond, wat mij betreft was gisteren Meis de ontdekking!” – Music in Frame (BE)

“Hooks die in je hoofd blijven ronddwalen, eerlijke woorden en dromerige sounds laten je een kijkje nemen in het hoofd van Meis.” - 3VOOR12

"Betoverend mooi." - Frits Spits NPO Radio 1A1. Wacht
2. Alsof
3. 1
4. Veel
5. Zee
B1. Bram
2. Zee /2
Door Redactie op

nieuwsbrief