gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Painters, de nieuwe plaat van van Teddy’s Hit is een ode aan spelvreugde en jeugdigheid. De vooruitgesnelde live-reputatie van het Amsterdamse trio deed Tim knol besluiten om de band te tekenen op zijn I Love My Label label en een album uit te brengen. Zo werd Painters een feit en is de live-energie vertaald naar plaat. Teddy's Hit scheurt, maar laat de luisteraar tegelijkertijd verdwalen. Ingetogen, maar vol energie. Melodisch en fris.

Van opener Suffer tot afsluiter I’m in the Middle of A Muddle slaagt Teddy’s Hit erin de aandacht vast te houden. Dat is knap. Zeker met een zes minuten durende eerste single als Liquor Juice: een coming-of-age-song met een catchy zanglijn van zingende drummer Kick Kluiving. Een nummer met genoeg hooks om de hele garderobe aan op te hangen.

Voor muzikale hulp zoekt Teddy’s Hit zijn hulp dicht bij huis. De productie was deels in handen van huisbassist Casper van der Lans (Homesick, Personal Trainer en Pip Blom). Diederike Smits, moeder van drummer Kick, is verantwoordelijk voor het schilderij op de hoes. Painters is een waar kunstwerk met kwaststreken hedendaagse post-punk en Krautrock, maar bovenal geschilderd met een grote liefde voor 90’s indie.





Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. A1. Inappropriate Behaviour (The Pressure)
2. A2. Suffer
3. A3. Liquor Juice
4. A4. Y.u.p.
5. A5. Solve The Problem
6. A6. Quote Yourself
7. B1. Painters
8. B2. Instrumental
9. B3. White Socks
10. B4. Comparing Materials
11. B5. The Talk
12. B6. I'm In The Middle Of A Muddle

nieuwsbrief