gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ANALOGUES

WHITE ALBUM LIVE CONCERT

Releasedatum: 18-12-2020
Herkomst: NL
Item-nr: 4211318
EAN: 6013734764746
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Het album werd deze zomer opgenomen in Liverpool, wat op veel manieren bijzonder is. Bart van Poppel van The Analogues: "Natuurlijk komen The Beatles uit Liverpool, maar we waren ook een van de headliners van de International Beatles Week. We speelden in de Philharmonic Hall, en hoewel we de show al meerdere keren hebben gespeeld, voelde het nog steeds als een soort première. In Nederland weet ons publiek wat we kunnen, maar daar stonden we voor een kamer met ervaren Beatles-experts. En dan komt een stel Nederlandse jongens langs om te laten zien hoe het is gedaan, dat was een beetje eng. Maar de reacties en beoordelingen waren ongelooflijk positief. "

Volgens Van Poppel verschilt The White Album duidelijk van bijvoorbeeld Sgt. Pepper: "Het is een dubbelalbum, dus er zijn duidelijk meer nummers, maar het is ook veel diverser, minder coherent misschien. Toch zijn er veel Beatles-fans die het het meest interessante Beatles-album vinden. Het is echt een voor de kenners."

Wanneer het origineel zo goed is, waarom doe je dan al die moeite om die muziek 50 jaar later opnieuw op te nemen? Van Poppel: "Nou, we hebben onszelf ten doel gesteld om de muziek te spelen die The Beatles na 1966 nooit live speelden. We beschouwen het als klassieke muziek die je op deze manier in leven kunt houden. Deze ervaring is heel intens als je een live-concert bijwoont show, waar het publiek alle speciale instrumenten en het 'analoge vakmanschap' ziet en voelt. Maar op de opnames kunnen we de prestaties optimaliseren door een perfecte balans in de mix; de live versie van The White Album, precies zoals we denken dat het zou moeten geluid."

Door Redactie op

nieuwsbrief