gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Devin Townsend, de veelzijdige brulboei van het land van prog en metal komt met een tussendoortje. Tenminste, dat vindt hij zelf. Hij noemt het album zelf “niet per se een major release”. Hij honoreert er vooral een redelijk verzoek mee van zijn platenmaatschappij. Want die wil in afwachting van zijn albumprojecten van 2021 en 2022 een serie akoestische live en quarantaine albums van een van haar grootste sterren uitbrengen.
Nu wil het geval dat één van de onderdelen van de meest uitgebreide versie van het onvolprezen Empath een akoestisch live optreden in Leeds is. Van die opnamen zijn nieuwe masters en mixen gemaakt en zie, daar is deel één van een serie. Als dit representatief is voor wat er nog verder komen gaat, dan staat ons nog veel moois te wachten. Devin Townsend blijft ook zonder band, zonder visueel spektakel en met een klein aantal stekkers kaarsrecht overeind. Dat hij veel kan met zijn stem wisten we eigenlijk al maar in deze relatief intieme setting valt dat toch weer extra op. Voor zijn humor geldt precies hetzelfde. Dit mag een tussendoortje zijn, de geleverde prestaties zijn weer groots.
Door Wim Koevoet op

Tracks

Disc 1
1. Intro (Acoustic) (Live In Leeds 2019)
2. Let It Roll (Acoustic) (Live In Leeds 2019)
3. Funeral (Acoustic) (Live In Leeds 2019)
4. Deadhead (Acoustic) (Live In Leeds 2019)
5. Ih-Ah! (Acoustic) (Live In Leeds 2019)
6. Love? (Acoustic) (Live In Leeds 2019)
7. Hyperdrive! (Acoustic) (Live In Leeds 2019)
8. Terminal (Acoustic) (Live In Leeds 2019)
9. Coast (Acoustic) (Live In Leeds 2019)
10. Solar Winds (Acoustic) (Live In Leeds 2019)
11. Thing Beyond Things (Acoustic) (Live In Leeds 2019)

nieuwsbrief