gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

De pers over het boek:

Platenzaak Concerto al 65 jaar huiskamer voor muziekliefhebbers en vreemde vogels (Video, RTV NOORD HOLLAND)
Ewoud Kieft te gast bij Overloos met Leon Verdonschot (podcast, KINK)
In boek over Concerto kamt Ewoud Kieft de popgeschiedenis uit (3VOOR12)
Luister hier het Radio 1 interview met Ewoud Kieft (RADIO 1)
Graaien en grijsdraaien: het verhaal van Concerto, méér dan ...(HET PAROOL)
Wie bij platenzaak Concerto wilde werken, moest van goede huize komen (TROUW)
Concerto, de geschiedenis van een instituut (HEAVEN)
Ewoud Kieft schetst een veelzijdig beeld van Concerto, de platenzaak waar iedereen kwam ★★★★☆ (De Volkskrant)
In boek over Concerto kamt Ewoud Kieft de popgeschiedenis uit (3VOOR12)

STANDAARD EDITIE, SOFT COVER. 352 pagina's

Als twintigjarige jongen kwam Ewoud Kieft te werken in een van de oudste platenzaken van Nederland: Concerto in Amsterdam. Opgericht in 1955, is Concerto door de decennia heen een trekpleister voor muziekliefhebbers gebleven. In de zeven jaar dat Kieft er werkte, passeerde een bonte stoet zijn balie: van stoffige jazzverzamelaars tot techno-dj’s, van folkpuristen tot B-boys, van metalheads tot disco-diva’s. Met humor en inlevingsvermogen vertelt Kieft de vele verhalen van Concerto, die voeren naar de jazzscene van de jaren vijftig, de nachtclubs in de jaren zestig en zeventig, en vervolgens naar punkholen, hiphop-hang-outs en housefeesten: met telkens de platenzaak als vertrekpunt van de reis, want Concerto is altijd een verzamelplek van de meest uiteenlopende muzikale stromingen en subculturen geweest. Concerto is een veelzijdige, levendige muziekgeschiedenis die de lezer als in een tijdmachine meevoert naar al die momenten dat muziek levens veranderde, troost en hoop bood, nieuwe werelden opende en revoluties ontketende.

Over Ewoud Kieft
Ewoud Kieft (1977) is schrijver, historicus en muzikant. Zijn debuut, Het plagiaat, werd door NRC Handelsblad en Trouw verkozen tot een van de beste boeken van 2006. Zijn tweede boek, Oorlogsmythen, over W.F. Hermans en de Tweede Wereldoorlog, werd in 2012 genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2015 verscheen Oorlogsenthousiasme. Europa 1900-1918, dat werd onthaald als een standaardwerk en genomineerd werd voor de Libris Geschiedenisprijs.

Ontwerp omslag: Ron van Roon

Er is ook een mooi boekje over de geschiedenis van Concerto, inclusief foto's!
Concerto. the Greatest Record Store on Earth
Door Redactie op

nieuwsbrief