gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

HARDCOVER BOOK
SIZE 214 X 274 MM

Sarah Maple's (UK, 1985) prijswinnende kunstwerken, films en performances zijn aangekocht en tentoongesteld in onder anderen het Tate Britain, Golden Thread Gallery, SoHo House, en Birmingham Museum and Art Gallery.
In de afgelopen tien jaar is Maple bekend geworden door haar moedige en provocerende werk dat ideeën rond identiteit, religie, de kunstwereld, feminisme en vrijheid van meningsuiting uitdaagt.
Maple staat zelf vaak centraal als een medium om stereotypen en normatief gedrag aan de kaak te stellen en confronteert complexe kwesties waar we allemaal over nadenken met humor, ironie en een verrassende eerlijkheid. Haar persoonlijke gemengde religieuze en culturele achtergrond (vader Christen, moeder Moslim) is bepalend voor veel van haar werk.
Al sinds haar eerste expositie in KochxBos Gallery 2011 is haar thematiek gericht op vurige feministische thema's, de islamitische identiteit, vreemdelingenhaat, de Brexit, politiek en overheersende mannelijkheid. Maple maakt vrij gebruik van schilderkunst-, fotografie-, video-, performance-, installatie- en collagetechniek.
Door Redactie op

nieuwsbrief