gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Samen met designer Maarten Baas reikt Lowlands al 5 jaar op de Dutch Design Week de KickThatAssAward uit. In 2020 is de prijs gegaan naar ontwerpster Hattie Parker die een boek heeft gemaakt over alle aspecten van cannabis met illustraties; The Devil And His Lettuce.

Harriet Parker - The Devil And His Lettuce is een Engelstalig handboek over de zin en onzin van cannabis.
The Devil's Letuce is een handboek in vrije vorm dat je op een geestverruimende trip door het levenspad van de cannabis brengt. Het probeert je los te maken van de vele vooroordelen en nepnieuws rondom de plant en diens medicinale werking, de textielvezel en de religieuze aspecten. Cannabis is een van de oudste gecultiveerde planten. Het heeft veel moderne ontwikkelingen gebracht, zorgde voor genezing en ontspanning en is veelvuldig gebruikt als religieuze en spirituele hulp. De geschiedenis van de cannabis is voor het merendeel kalm en zacht. In de huidige tijd is die geschiedenis problematischer geworden en is de handel, oorlog en politiek erin betrokken geraakt. In de laatste honderd jaar ervoer cannabis zijn meest turbulente periode. De publieke ontvangst, de straffen voor productie en gebruik zorgen voor koortsachtige debatten over de legaliteit van de plant over de hele wereld. Vandaag kijkt de maatschappij meer naar de medicinale werking. Ook de criminalisering wordt anders bekeken en langzaam omarmt men de legalisering. Het is belangrijk dat we weten wat cannabis is zodat we het beter begrijpen en omhelzen voor een eerlijker en veiliger toekomst van de wereld en cannabis.
Door Redactie op

nieuwsbrief