Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING VANAF 50,- OF AFHALEN IN DE WINKELS VAN CONCERTO EN PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

Recensie

Als Brett Newski 13 jaar is stelt zijn vader voor dat hij een baantje gaat zoeken bij McDonalds zodat hij zijn eerste gitaar kan kopen. Newski was nog onzeker, zijn handen nog steeds te klein en gevormd als de hoef van een geit. Maar als hij Barenaked Ladies ziet in een uitverkocht Milwaukee Amphitheatre voelt hij het vuur en gaat naar de dichtstbijzijnde McDonalds voor een sollicitatieformulier. Hij wordt aangenomen.
Met zijn loon van 5.15 dollar duurt het even eer hij het geld voor een gitaar bij elkaar gespaard heeft, maar het lukte. Hij gaat obsessief songs van Barenaked Ladies en Better Than Ezra leren en Steven Page van Barenaked Ladies is zijn eerste muzikale held. Vorig jaar vond Newski oude schriften terug met ideeën voor songs die hij twintig jaar geleden opschreef. Indertijd zat hij nog op de high school en het vroege werk zat vol met 'coming of age' teksten. Een van die songs is I Should've Listened to Ferris Bueller en dat is nu een van de belangrijkste songs op It's Hard to be a Person: the Soundtrack to the book. Het nummer werd afgemaakt met Matt Spatola en Newski vroeg Steven Page om een vocale bijdrage. Binnen tien minuten kreeg hij een positieve respons en twee dagen later was diens partij opgenomen. Het boek met dezelfde titel staat vol met eigenzinnige illustraties waarbij hij plezier maakt om zijn angsten en depressies. De cd met acht songs is de soundtrack van het boek.

Brett Newski is een alternatieve songschrijver, illustrator en podcaster uit Milwaukee, WI, USA. Zijn werk stond o.a. in Rolling Stone. Newski speelde o.a. met Pixies, Violent Femmes, Courtney Barnett, Manchester Orchestra, Better than Ezra & New Pornographers en hij doet nog steeds zo'n 100 shows per jaar.
Door Redactie op

nieuwsbrief