gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ELBOW

FLYING DREAM 1

Label: POLYDOR
Releasedatum: 19-11-2021
Herkomst: NL
Item-nr: 4296340
EAN: 0602438747887
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Het negende studioalbum van een band die in populariteit allen maar groeit en inmiddels met recht een festival headliner genoemd mag worden. Het zal wellicht aan het naderende jaargetijde liggen, maar bij het draaien van dit album, is voor mijn gevoel de kerst aangebroken. Mooie, winterachtige sferen, met mierzoete achtergrondkoortjes, altijd die prachtige piano, af en toe een strijkertje en zelfs een hobo komen voorbij (Is It A Bird) op dit opvallend rustige album. En altijd die warme stem van Guy Garvey. Six Words (namelijk I Fall In Love With You) is wat er gebeurt bij het beluisteren van dit sferische epos: je gaat er vanzelf van houden. Ondanks de kalme en rustige liedjes, blijven ze toch uitermate boeiend. Pas bij het allerlaatste liedje, What Am I Without You wordt het iets grootser gebracht – en klinkt het zoals we van Elbow gewend zijn (dat zal ongetwijfeld live een knaller blijken) en net als je daar lekker in zit, is het alweer voorbij. Hup, nog maar een keer draaien dan!
Ik weet wel welke plaat er draait tijdens de koude wintermaanden – en zeker bij het uitpakken van de kerstcadeautjes onder de boom (en vanwege de rustige sfeer zal zelfs je schoonmoeder er prettig naar kunnen luisteren ;-)



1. ‘Flying Dream 1’
2. ‘After the Eclipse’
3. ‘Is It a Bird’
4. ‘Six Words’
5. ‘Calm and Happy’
6. ‘Come On, Blue’
7. ‘The Only Road’
8. ‘Red Sky Radio (Baby Baby Baby)’
9. ‘The Seldom Seen Kid’
10. ‘What Am I Without You’
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Flying Dream 1
2. After The Eclipse
3. Is It A Bird
4. Six Words
5. Calm And Happy
6. Come On, Blue
7. The Only Road
8. Red Sky Radio (Baby Baby Baby)
9. The Seldom Seen Kid
10. What Am I Without You

nieuwsbrief