gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Met super exclusieve handgeschilderde hoes!



Het hoort bij het DNA van The Colorist Orchestra steeds op zoek te zijn naar interessante artiesten en liedschrijvers om hun experimentele kamerpop aan te verbinden. Oprichters en arrangeurs Aarich Jespers en Kobe Proesmans, beide ooit verbonden aan onder meer Zita Swoon, werkten in deze hoedanigheid samen met bijvoorbeeld Gabriel Rios en er verschenen eerder al albums met Emiliana Torrini en Lisa Hannigan.
Ditmaal is het de eer aan de illustere Howe Gelb (Giant Sand), waarmee samenwerken sowieso een avontuur is. Zo bleek ook nu. Het album bevat namelijk enkel nieuw werk, terwijl oorspronkelijk het plan was een greep uit zijn omvangrijke oeuvre van een andere jas te voorzien. Dat paste even niet in de werkwijze van Gelb. Met ritmische percussie en dromerige marimba, piano, klarinet, viool en al dan niet zelf gefabriceerde instrumenten zijn de mogelijkheden hoorbaar groot, maar beide partijen klinken doorgewinterd en Not On The Map werd vooral een kietelend stuk vakwerk. Bij vlagen klinkend als een soundtrack voor een niet bestaande film, passen de aankleding en warme fluisterstem van Gelb elkaar als gegoten.
Door Corné Ooijman op

Tracks

Disc 1
1. Counting On
2. Gentle On My Mind
3. Sometimes I Wish (Feat. Pieta Brown)
4. Dr. Goldman
5. Thyne Eyes
6. Sweet Pretender (Feat. Pieta Brown)
7. Ruin Everything (Feat. Pieta Brown)
8. Tarantula
9. More Exes (Feat. Pieta Brown)
10. Not On The Map

nieuwsbrief