Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING VANAF 50,- OF AFHALEN IN DE WINKELS VAN CONCERTO EN PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS
Het nieuwste album ‘Kite’ van van Claw Boys Claw is eindelijk uit! Speciaal voor deze gelegenheid trotseerden ze afgelopen week de stromende regen om een stomend live-concert te geven in Concerto om vervolgens hun nieuwe plaat te signeren. Toen hebben we ze meteen gevraagd naar hoe het hen is vergaan de afgelopen tijd, hun nieuwe plaat en opkomende tour.

Met een tour in het vooruitzicht vraag ik de mannen of ze zin hebben om weer op te gaan treden. Zanger Peter te Bos: "We hebben er ontzettend veel zin in! We zijn ook vereerd dat wij de uitverkorenen waren om als eerste in 1,5 jaar in Concerto te mogen spelen." Het is even stil, en dan zeggen de bandleden zowat in koor: "Maar het is ook wel spannend." Ze vertellen dat ze druk aan het repeteren zijn voor hun reeks concerten, want ‘dat was wel nodig, haha’.

Hun vorige album stamt uit 2018; nu is er alweer een nieuwe. Kite (2LP) heeft volgens de mannen de rocksound die we van ze gewend zijn, maar kent wel een gevarieerder muzikaal karakter: we horen onder meer percussie, achtergrondzang en toetsen. Peter: “Dit album gaat van hard naar zacht, van dik naar dun, en dat maakt het een heel goede plaat. Tenminste, dat vinden wij, we zijn best wel trots.”

Ze denken dat ze het veel slechter hadden kunnen treffen, als band middenin een pandemie. Toen het even kon hebben ze een aantal keer opgetreden – onder meer in Paradiso - en een gloednieuw album ligt sinds vrijdag in de winkels. Nu volgt een tour door het land. De tijd waarin ze niet konden optreden, besteedden ze in de studio, want veel nummers lagen al op de plank. Peter: “We zijn de dans een beetje ontsprongen, denken we. Er zijn ook bands die hun tour hebben moeten afzeggen, of die het helemaal niet gered hebben...”

nieuwsbrief