gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
Plato Leiden
Openingstijden
Maandag
12:00 - 18.00 uur
Dinsdag
10:00 - 18.00 uur
Woensdag
10:00 - 18.00 uur
Donderdag
10:00 - 21.00 uur
Vrijdag
10:00 - 18.00 uur
Zaterdag
10:00 - 17.30 uur
Zondag
12:00 - 17.00 uur
Openingstijden tijdens Feestdagen
Record Store Day
9:00 - 20:00 8:00 koffie en buiten verkoop van €3 LP’s en CD’s
Koningsdag
gesloten
Hemelvaart
12:00 - 17.00 uur
Eerste Pinksterdag
gesloten
Tweede Pinksterdag
12:00 - 17.00 uur

Plato Leiden

Midden in het hart van Leiden zit de oudste Plato vestiging van Nederland. Hier begon het allemaal in januari 1976 en sindsdien speelt Plato Leiden een vitale rol in het leven van alle muziekliefhebbers in de gehele Leidse regio. Ook vandaag de dag voorziet de winkel haar klanten van een brede selectie aan zowel nieuwe als tweedehands LP’s, DVD’s, CD’s, singles, cassettes, merchandise en een verscheidenheid aan accessoires.

Onze brede en diepe selectie aan LP’s trekt een divers publiek uit de gehele omgeving. Zo komen mensen naar Plato Leiden voor de nieuwste pop en indie releases, klassiekers en onbekendere titels in alle genres die men zich kan bedenken en de zich snel afwisselende vinyl aanbiedingen. Onze tweedehands platenafdeling staat bekend om de hoge omloopsnelheid, puike kwaliteit en schappelijke prijzen: de bakken worden vrijwel dagelijkse aangevuld met zowel zeldzame verzamelobjecten als toffe must-haves uit ruim zestig jaar vinylgeschiedenis.

Ook de CD en DVD zijn wij nog niet vergeten. Naast nieuwe uitgaves en klassiekers in het pop/rock idioom heeft Plato Leiden een brede selectie klassiek, jazz, metal, soul, country en reggae op CD en een snelle doorstroom in de tweedehands bakken. Onze DVD afdeling is toegespitst op klassiekers uit de internationale filmgeschiedenis, recente art-house successen, gerenommeerde TV series en concertregistraties, wederom zowel nieuw als tweedehands.

Naast media verkopen wij ook accessoires voor het onderhoud van uw verzameling en afspeelapparatuur zoals schoonmaakborstels en -vloeistof, platenwasmachines, naalden, elementen, gereviseerde draaitafels, slipmatten en binnen- en buitenhoezen voor uw LP’s en andere formaten vinyl. Plato Leiden heeft ook een ruime selectie aan band-shirts en andere merchandise zoals mokken en magneten. Voor musici hebben we een afdeling met allerhande gitaarsnaren, drumstokken en andere toebehoren.

Ten slotte bieden we bands ook een podium om op te treden en hun muziek bij ons te verkopen. Het zou dus zo maar kunnen dat u tijdens uw bezoek aan de winkel wordt verrast door een optreden van een onbekende lokale band of een nationaal bekende act. Zo hebben in het verleden o.a. DeWolff, My Baby, Jungle By Night en vele anderen bij ons in de winkel gestaan.

Voor de inkoop van tweedehands artikelen kunt u zonder afspraak terecht op donderdag en vrijdag tussen 11.00 en 13.00. Niet alles is nog even gewild, bel of mail ons gerust om te weten wat u kunt verwachten. Komt u liever op een ander moment of is de verzameling van een dergelijke omvang of kwaliteit dat een huisbezoek gepaster is? Bel of mail dan voor een afspraak via 071-5149689 of leiden@platomania.nl. U bevindt zich nu op de gezamenlijke site van de Plato’s en Concerto. Plato Leiden heeft met www.platoleiden.nl ook een eigen website; hier vindt u aanvullende informatie over onze winkel en onze tweedehands inkoop.

Tot snel!

Record Store Day

Plato Leiden

zaterdag 20 april 10:00

Tijdens Record Store Day zijn er veel speciale en gelimiteerde releases verkrijgbaar en er zijn leuke instores!

nieuwsbrief