gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
Concerto Amsterdam
Openingstijden
Maandag
12:00 - 18.00 uur
Dinsdag
10:00 - 18.00 uur
Woensdag
10:00 - 18.00 uur
Donderdag
10:00 - 18.00 uur
Vrijdag
10:00 - 18.00 uur
Zaterdag
10:00 - 18.00 uur
Zondag
12:00 - 18.00 uur

Concerto Recordstore

Concerto is een begrip. Een wereldzaak. Nostalgisch en tegelijkertijd zijn tijd vooruit. De drukbezochte platenwinkel die op deze plek in 1955 begon, is uitgegroeid tot een vijf panden omvattende hotspot voor muziekliefhebbers. Het enorme aanbod van zowel nieuwe als tweedehands cd's, lp's en dvd's in alle denkbare genres maakt Concerto de moeite waard voor een leuk dagje winkelen in Amsterdam. Concerto is een zaak waar muziekliefhebbers nog echt de tijd nemen om urenlang door bakken te wroeten om die moeilijk verkrijgbare of zeldzame cd of lp op de kop te tikken. Maar waar ook even snel het ideale muziekcadeau gekocht kan worden. Concerto heeft teveel specialiteiten om op te noemen, aangezien wij voor elk genre een aparte afdeling hebben. En elke afdeling heeft zijn eigen specialisten die moeiteloos de nieuwste releases presenteren. Concerto verkoopt cd's, lp's en dvd's, zowel nieuw als tweedehands. De diverse afdelingen beslaan: Pop, jazz, klassiek, dance, wereldmuziek, muziekdvd's en vele andere genres'' Een uitgebreide collectie speelfilms, tv-series en documentaires op dvd vind je ook in de winkel. Zowel nieuw als 2e hands.

Meral Polat Trio

Concerto Amsterdam

vrijdag 29 september 17:00

Meral Polat ken je waarschijnlijk als actrice (o.a. De Luizenmoeder en heel veel andere series), maar ze kan ook ontzettend goed zingen. Dat laat ze horen op Ez kî Me waar ze Anatolische folk, Koerdische klanken en de wortels van de blues bij langs gaat. Daarbij wordt ze spaarzaam, maar uiterst effectief begeleid door Chris Doyle op gitaar, piano, orgel en synthesizer en Frank Rosaly op drums. De teksten en gedichten komen uit de poëtische nalatenschap van haar vader Ali Ihsan Polat en het geheel werd opgenomen in het Bimhuis. Bijzondere plaat die het stempel wereldmuziek ver achter zich laat.

Alamo Race Track

Concerto Amsterdam

vrijdag 6 oktober 17:00

Alamo Race Track is de indie band rondom zanger en gitarist Ralph Mulder. Tussen 2003 en 2015 bracht het vier ijzersterke albums vol eigenzinnige popmuziek uit en presenteert nu, na een afwezigheid van 8 jaar, hun vijfde plaat, Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae. Op de dag dat de nieuwe plaat verschijnt geeft de band een optreden in Concerto. Toegang is zoals altijd gratis. Het album verschijnt in een speciale "Concerto Exclusive" editie op geel gekleurd vinyl in een genummerde oplage van 200 stuks

Marlene Bakker

Concerto Amsterdam

zaterdag 23 september 17:00

Het nieuwe album van Marlene Bakker getiteld Oaventuren telt twaalf nieuwe liedjes, in het Gronings geschreven en gezongen. Voor dit album werkte ze wederom samen met songwriter, gitarist en producer Bernard Gepken. Daarnaast spelen op Oaventuren niet de minste muzikanten mee. Nicky Hustinx (drums), Ferry Lagendijk (toetsen), Arjen de Bock (toetsen) en Reyer Zwart (bas) hebben ieder op hun eigen unieke wijze een prachtige bijdrage geleverd. Laatstgenoemde schreef ook de fenomenale blazersarrangementen die onder andere in het titelnumer Oaventuren te horen zijn. Het album is gemixt door Frans Hagenaars in studio SSE-Noord. Oaventuren is een gevarieerd album geworden waarin het aardse Gronings naadloos aansluit op hedendaagse indiefolk/pop.

Ross Curry

Concerto Amsterdam

vrijdag 22 september 17:00

Begin jaren negentig was Ross Curry de jonge hond van de Nederlandse gitaarscene, met zijn band Spo-Dee-O-Dee als vaandeldrager van de Amsterdamse gitaarrock. De echte doorbraak kwam nooit, maar Curry bleef actief met diverse live projecten, waaronder overigens een zeer noemenswaardige Otis Redding tribute. In 2020 was Curry opeens terug met een ijzersterk album, helaas was er een virus wat toeren onmogelijk maakte. Nu nog maar eens geprobeerd met Tune On, opnieuw een stevig en energiek rockalbum, waar het spelplezier vanaf spat. Curry’s enorme zangkwaliteit en fenomenaal gitaarspel, wat hem ooit een mega talent maakte, blijken op zijn minst nog aanwezig, maar eigenlijk naar een volwassen nivo gegroeid, met nergens een spatje bitterheid. Ruim dertig jaar na zijn intrede kunnen we niet anders zeggen dan dat in ieder geval artistiek de belofte wel degelijk ingelost is.

Sorrindo

Concerto Amsterdam

zondag 24 september 16:00

Op zondagmiddag 24 september geeft brasiljazz ensemble Sorrindo een instore bij Concerto, om haar tweede album “Pipoca” te vieren. Kom luisteren en genieten van nieuwe Braziliaanse klanken! Er is popcorn en koffie.

P.J.M. Bond

Concerto Amsterdam

zaterdag 7 oktober 17:00

“In Our Time” is P.J.M. Bond‘s debuutalbum dat op 6 oktober verschijnt onder Concerto Records. In 1925 publiceerde de legendarische Amerikaanse auteur Ernest Hemingway zijn eerste verhalenbundel In Our Time, die hem in één klap beroemd maakte. Bond behaalde een MA Literary Studies aan de Universiteit van Amsterdam, en studeerde af op het werk van zijn literaire held Hemingway. Al lang koesterde hij de droom om muziek te combineren met een literair werk, dus in 2022 sloot multi-instrumentalist Bond zich op in een boshut om de 17 verhalen uit Hemingway‘s In Our Time op muziek te zetten, wat heeft geresulteerd in een multidisciplinair project zonder precedent: een timide folkalbum met verhalende teksten omlijst met strijkers, dwarsfluiten, piano, akoestische gitaren en intieme harmonieën. Voor de mastering van “In Our Time” werkte Bond samen met Ed Brooks (Fleet Foxes, R.E.M., Pearl Jam).

Amsterdam Klezmer Band

Concerto Amsterdam

zondag 1 oktober 17:00

Vers van de pers! Het Amsterdam Klezmer Play Along Book is eindelijk voor iedereen beschikbaar. Vanaf 1 oktober kan wereldwijd iedereen bij de composities van de Amsterdam Klezmer Band via de nieuwe online academy. Maar ook kan je aan de slag met de bladmuziek via het boek. Lessen voor jong en oud. Beginners en ervaren muzikanten kunnen leren én genieten van het spelen van de stukken van de Amsterdam Klezmer Band. Want: Klezmermuziek moet in ons allemaal blijven voortbewegen, tot in de eeuwigheid! Cabaretier Micha Wertheim lult de boel aan elkaar en dat is niet voor niets. Micha heeft zelf namelijk ook les (gehad) van de Amsterdam Klezmer Band en vertelt daar meer tijdens deze feestelijke middag || 17.00 u gaan we van start! Entree is gratis.

Teus Nobel

Concerto Amsterdam

vrijdag 13 oktober 17:00

"Hij kon als geen ander laten horen: in alle ellende is schoonheid te vinden." Zo omschrijft Nobel waarom hij zo dol is op Chet Bakers muziek. Met Baker in zijn achterhoofd schreef Nobel zijn nieuwste album After Dark. De oplettende Baker-fan zal bovendien de foto herkennen waar hij zijn artwork op inspireerde. Nobel doet het allemaal trouwens niet door alleen maar composities van de legende te spelen, om zo ook vergelijkingen uit de weg te gaan. Bakers geest waar rond op het album, maar het is toch echt Nobel die je hoort spelen.

Bas Beenackers

Concerto Amsterdam

zaterdag 30 september 16:30

Bas Beenackers is psycholoog, geboren in Maarheeze en woonachtig in Utrecht. Maar hij is ook een eigenzinnige muzikant wat hij eerst bewees met indierockers My Blue Van en nu in zijn eentje. In 2022 verraste hij met de EP Man. Die vijf nummers heeft hij nu, voor zijn volwaardige solodebuut, aangevuld met nog eens vijf nummers. Samen vormen die een fijn album, simpelweg Bas Beenackers getiteld, met negen eigen nummers en een cover van Gene Clark’s Polly.

L.A.B.

Concerto Amsterdam

donderdag 5 oktober 17:00

Hun show in Paradiso is al strak uitverkocht, maar je kan ze alsnog, en van nog dichterbij, meemaken bij ons in de zaak: het Nieuw-Zeelandse L.A.B. komt naar Concerto! Ook verkopen wij als eerste in NL hun elpee, die pas veel later officieel verschijnt in de winkels. Een unieke kans dus… Entree is gratis, maar schrijf je wel even in via ☞ Concerto.weticket.com/lab-live-in-concerto

nieuwsbrief