Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
RESISTANCE, MUSE, CD, 0825646874347

MUSE

RESISTANCE

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 2480683 EAN: 0825646874347
€ 18,99
RECENSIE
Waar zijn ze in vredesnaam mee bezig? Muzikaal dartelt het van eighties-hardrock met bombastische synthesizers (Mk Ultra) naar symfo-rock. Van Queen-pastiches (United States of Eurasia, I Belong to You), naar een Depeche Mode-ripp off (Undisclosed Desires). Van klassieke ouvertures (het afsluitende drieluik), naar de botte riffrock (Unnatural Selection) waarmee ze ooit megaberoemd werden. Toch is de vraag op z’n minst gegrond: wáár is Muse in vredesnaam mee bezig? Worden die muzikale grenzen opgezocht omdat ze per definitie overschreden dienen te worden? Wil deze band breken met de schare fans die wellicht helemaal niet op die moeilijke diversiteit zit te wachten? Who knows…

Tekstueel is het in ieder geval donker. Mag ik die boze (lees: rol van Engeland in Irak-oorlog) single Uprising even als voorbeeld aanhalen? Zinnen als ‘They will not force us, they will not degrade us, we will be victorious’ zetten de toon. Als we met z’n allen dan ook ‘hey, hey, hey!’ moeten uitschreeuwen en ongemerkt de rechter vuist al in de lucht steken, tja dan is de totale Muse-boodschap overduidelijk. Waar deze band mee bezig is? Daar waar ze al jaren de beste in zijn. Verrassen. Met vrijwel onovertroffen en immer ingenieuze composities.
Recensent : Redactie
Datum : 9-09-2009
verschenen in Platomania : 260
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
363
363 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO