gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MCCARTNEY, PAUL

BAND ON THE RUN

Genre: Reissues
Label: CONCORD RECORDS
Releasedatum: 29-10-2010
Herkomst: NL
Item-nr: 2673681
EAN: 0888072325654
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

De rerelease van Band On The Run is het eerste deel in de Paul McCartney Archive Collection. Het album is opnieuw geremastered door het team dat ook The Beatles onder handen heeft genomen. Er zijn natuurlijk weer de nodige verschillende edities: het gewone album in de nieuwe remastering, een special edition met 2 CD’s + DVD, een deluxe editie met 3 CD's + DVD en een vinyl editie met de mogelijkheid alle tracks op mp3 te downloaden.

Toen Paul McCartney in '73 plannen maakte voor een nieuwe plaat met zijn groep Wings, lag kort voor het begin van de opnames de groep op haar gat. De drummer en gitarist kwamen niet opdagen en Paul moest met Linda en trouwe kompaan Denny Laine naar Lagos, Nigeria. Hier had EMI een studio staan die bij aankomst in erbarmelijke staat bleek te zijn. Toch bleek de plek voedingsbodem te zijn voor wat nu geldt als McCartneys beste post Beatle plaat. Was hij hiervoor de ex-Beatle, hierna had hij fans die niet eens wisten dat hij in een band zat vóór Wings. De vele klassieke songs op de plaat vormen ook nu nog de ruggengraat van zijn optredens.

Naast het album is er een schijf met bonustracks: de single Helen Wheels + b kant en een selectie uit One Hand Clapping. Deze nooit eerder uitgebrachte televisiespecial is in zijn geheel te zien op de DVD. Het is een zeer fraaie registratie van een sessie uit 1974 in Abbey Road en het was de bedoeling er een live/studio album van te maken. Wings is dan al in een nieuwe bezetting en op weg naar Venus & Mars.

nieuwsbrief