Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
PIPES OF PEACE, MCCARTNEY, PAUL, CD, 0888072375833

MCCARTNEY, PAUL

PIPES OF PEACE

Drager: CD (Aantal 2) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3438996 EAN: 0888072375833
€ 18,99
RECENSIE
Dat Tug Of War en Pipes Of Peace de nieuwe uitgaven waren in de Archive-reeks hadden we bij de aankondiging niet gelijk verwacht, Red Rose Speedway leek het meest aanspraak te maken. Dat deze twee platen tegelijkertijd komen is echter geen verrassing aangezien je de platen kan zien als tweeluik. Zo werden Ballroom Dancing (TOW) en Keep Under Cover (POP) als eerste opgenomen in de sessies die zouden leiden tot deze twee platen. Broertjes dus. De platen worden in allerlei configuraties uitgebracht waarvan de boxen met hun fraaie boekwerken, frutsels en dvd’s natuurlijk de kers op de taart zijn. Overigens bevatten die dvd’s clipjes, wat achtergrondbeelden en in het geval van Tug Of War een minidocumentaire.

Pipes Of Peace werd gedeeltelijk tegelijkertijd opgenomen met Tug Of War en werd uitgebracht in 1983. Hoewel de plaat dezelfde feel heeft, mede door gebruikmaking van dezelfde muzikanten als TOW, is hij door het net wat minder sterke songmateriaal als geheel iets minder goed. Dit zal mede komen doordat McCartney druk was met de commerciële flop Give My Regards To Broadstreet. Er valt echter genoeg te genieten. Het bevatte in het titelnummer en in het duet met Michael Jackson Say Say Say twee flinke hits en bovendien is hier naast een aantal mooie popliedjes de fraaie ballad So Bad terug te vinden. De bonusschijf bevat weer de gebruikelijke combinatie van b-kantjes en demos, een leuke toevoeging maar niet altijd relevant. De 2015 remix van Say Say Say voegt wat mij betreft niets toe, ik had liever gezien dat de uitgebrachte It’s A Live-In World-versie van Simple As That terug te vinden was.
Recensent : Hermen Dijkstra
Datum : 24-09-2015
verschenen in Platomania : 321
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
358
358 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO