Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
GHOSTS OF HIGHWAY 20 -DIGI-, WILLIAMS, LUCINDA, CD, 0083832192617

WILLIAMS, LUCINDA

GHOSTS OF HIGHWAY 20 -DIGI-

Drager: CD (Aantal 2 ) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3491705 EAN: 0083832192617
€ 19,99
Disc 1
 1. Dust
 2. House Of Earth
 3. I Know Al About It
 4. Place In My Heart
 5. Death Came
 6. Doors Of Heaven
 7. Louisiana Story
 8. The Ghosts Of Highway 20
 9. Bitter Memory
 10. Factory
 11. Close The Door On Love
 12. If My Love Could Kill
 13. If There'S A Heaven
 14. Faith & Grace
RECENSIE
Nog geen 18 maanden na het magistrale dubbelalbum Down Where The Spirit Meets The Bone is Lucinda Williams terug met een nieuw album. Bijna alle nummers van The Ghosts Of Highway 20 zijn verslagen van persoonlijke ervaringen van Williams die zij had op verschillende momenten in haar leven, verbonden met Interstate 20, die voor het grootste deel loopt van Georgia naar Texas. De grande dame van de americana weet perfect de kil- en afstandelijkheid van deze route te vatten in twaalf eigen songs en twee covers, te weten House Of Earth van Woody Guthrie en Factory van Bruce Springsteen. Opener Dust is gelijk hemeltergend mooi, net zoals Place In My Heart. Bewezen gitaristen Bill Frisell en Greg Leisz zorgen voor het indrukwekkende gitaarspel dat Williams' briljante teksten en sterke voordracht naar een hoger plan tillen. Gitarist Val McCallum is te gast op twee nummers, terwijl ook haar vaste ritme sectie Butch Norton (drums) en David Sutton (bas) musiceert op een ontzettend hoog niveau. Prachtig slepend is het zes minuten durende Death Came, terwijl het album wordt afgesloten met Faith & Grace, een ruim 12 minuten durende, spannende jam.
Nu Lucinda Williams niet meer is verbonden aan een platenmaatschappij, maar alles in eigen hand kan houden door het samen met haar opgerichte label Highway 20 Records, gaat ze door een creatieve piekfase. Na Down Where The Spirit Meets The Bone is The Ghosts of Highway 20 opnieuw een dubbelalbum van ongekend niveau.
Recensent : Erik Damen
Datum : 21-01-2016
verschenen in Platomania : 324
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
341
341 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO