gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

WENDEL, BEN

WHAT WE BRING -DIGI-

Label: MEMBR
Releasedatum: 08-09-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3596049
EAN: 0885150342442
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Dit weekeinde speelt tenorsaxofonist Ben Wendel in Nederland en het is te hopen dat hij in het Bimhuis en LantarenVenster hetzelfde niveau haalt als op zijn nieuwe album What We Bring. Helemaal zeker is het niet, want pianist Gerald Clayton en drummer Henry Cole zijn er niet bij en die spelen een voorname rol op What We Bring.

Een plaat waarop Wendel anders dan in zijn andere band Kneebody volledig akoestisch wordt begeleid. Hij eert diverse door hem bewonderde muzikanten met bewerkingen van hun muziek.

De opener Amian, niet voor niets een anagram van John Coltranes Naima, is meteen knap. Wendel speelt niks na, maar drapeert zijn melodielijnen net zo om die van de bassist heen als Coltrane destijds.

Verrassend is de bewerking van Doubt, een liedje van indierockband Wye Oak, en het mooist is Austin. Een kippenvelballade opgedragen aan de veel te jong overleden pianist Austin Peralta (1990-2012).
(TEKST: Gijsbert Kamer, de Volkskrant)
Door Redactie op 2016-10-16

nieuwsbrief