gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

OEYEN, ANDREW VON

PIANO CONCERTOS

Genre: Klassiek
Label: WARNER CLASSICS
Releasedatum: 13-01-2017
Herkomst: NL
Item-nr: 3642381
EAN: 0190295908485
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Andrew von Oeyen is een Amerikaanse pianist die niet kan kiezen tussen de USA en Frankrijk en dus kiest voor beide. Zijn affiniteit laat hij ook blijken door zijn repertoirekeuze. Op zijn eerste cd met werken voor piano en orkest komt naast die verbinding ook de relatie tussen de componisten tot uitdrukking. Ravel is hier de liaison die zich liet inspireren door Saint Saëns en die net als Gershwin de jazz als bron gebruikte. Het tweede pianoconcert van Saint Saëns, met de ongewone indeling langzaam-snel-snel, was binnen enkele weken geschreven voor Anton Rubinsteins debuut als dirigent. Van Gershwin speelt Van Oeyen de originele versie uit 1931 van zijn Second Rhapsody, die oorspronkelijk Rhapsody in rivets heette.



Saint-Saëns, Ravel & Gershwin: Piano Concertos


Gershwin:
Second Rhapsody

Massenet:
Meditation (from Thaïs)

Ravel:
Piano Concerto in G major

Saint-Saëns:
Piano Concerto No. 2 in G minor, Op. 22
Andrew von Oeyen (piano)

PKF - Prague Philharmonia, Emmanuel Villaume


Living as he does between Paris and Los Angeles, pianist Andrew von Oeyen is the ideal interpreter for this enticing programme: flanking Ravel’s Piano Concerto in G with Saint-Saëns’ Piano Concerto No. 2 and Gershwin’s Second Rhapsody, it explores Franco-American cross-currents. Von Oeyen is partnered by the PFK Prague Philharmonia under its Music Director and Chief Conductor Emmanuel Villaume.

Tracks

Disc 1
1. 1. Andante Sostenuto
2. 2. Allegro Scherzando
3. 3. Presto
4. 1. Allegramente
5. 2. Adagio Assai
6. 3. Presto
7. Rhapsody Nr. 2 (Für Klavier Und Orchester)
8. Méditation (Transk. Von Andrew Von Oeyen)

nieuwsbrief