Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
TANGO IN THE NIGHT -EXPANDED-, FLEETWOOD MAC, CD, 0081227946371

FLEETWOOD MAC

TANGO IN THE NIGHT -EXPANDED-

Drager: CD (Aantal 2) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3665667 EAN: 0081227946371
€ 20,99
RECENSIE
Je zou bijna vergeten dat na Rumours Tango In The Night de best verkopende Fleetwood Mac-plaat is in een tijd dat eerstgenoemde en Tusk genoemd worden als het hoogtepunt van de band. Dat deze veronderstelling niet geheel terecht is, wordt opnieuw bewezen met deze heruitgave van het uit 1987 stammende Tango In The Night.
Een nieuw hoogtepunt maar tevens de laatste plaat in de klassieke Buckingham, Nicks, McVie, McVie & Fleetwood-bezetting en daarmee een sluitstuk van een periode in het bestaan van de band. Onder andere gedoe met Stevie Nicks (afkicken, een eigen tour en andere zaken) zorgde er voor dat Buckingham een beoogd soloproject gebruikte voor een FM-plaat, iets wat hij overigens jaren later zou herhalen met Say You Will. Het gevolg was dat Buckingham een flinke vinger in de pap had, ditmaal met een ongelofelijk commercieel succes. Big Love, Seven Wonders, Little Lies, Everywhere, Family Man en in mindere mate Isn’t It Midnight werden dikke hits en stuwden de albumverkoop flink omhoog. Ook vandaag de dag is de plaat prima te verteren. In de meest luxe versie vinden we naast de cd en vinylversie twee extra schijven waarvan de eerste (ook op de reguliere dubbelaar) naast sessieversies en demo’s ook de volledige versie van You And I bevat, net als Ricky en Down Endless Street. Deze nummers werden als b-kant uitgebracht. Die tweede extra schijf bevat 12”-tracks. Vijf nummers in allerlei destijds hippe mixen sieren de veertien nummers tellende schijf. Een shuffleknop is essentieel…De dvd bevat geen 5.1 mix maar wel een high resolution stereo mix. Bovendien vinden we vijf clips terug. Al met al een fraaie box dus.
Recensent : Hermen Dijkstra
Datum : 22-03-2017
verschenen in Platomania : 336
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
361
361 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO